Blog

Goedkoop op de markt

Alles is ongelofelijk duur geworden de laatste paar maanden. Dus dat wordt de broekruim aantrekken. Wat mij betreft liefst zonder al  te veel concessies te doen aan “LEKKER ETEN”. Dat betekend dat we slim moeten inkopen. Dus kopen we zoveel mogelijk op de markt.  Op zaterdag, de tweede helft van de middag waren we op

Blog

Goedkoop op de markt

Alles is ongelofelijk duur geworden de laatste paar maanden. Dus dat wordt de broekruim aantrekken. Wat mij betreft liefst zonder al  te veel concessies te doen aan “LEKKER ETEN”. Dat betekend dat we slim moeten inkopen. Dus kopen we zoveel mogelijk op de markt.  Op zaterdag, de tweede helft van de middag waren we op

Goedkoop op de markt

Alles is ongelofelijk duur geworden de laatste paar maanden. Dus dat wordt de broekruim aantrekken. Wat mij betreft liefst zonder al  te veel concessies te doen aan “LEKKER ETEN”. Dat betekend dat we slim moeten inkopen. Dus kopen we zoveel mogelijk op de markt.  Op zaterdag, de tweede helft van de middag waren we op de Dappermarkt in Amsterdam. Dat is zo wie zo een fijne markt waar je zowel een gemêleerd aanbod hebt aan Hollandse als aan exotische waren, vis: gevogelte, groenten, kruiden, fruit alles voor een zeer schappelijke prijs. Maar juist op  die tijd van de week word het financieel echt leuk. Er gingen dozen met 5 meloenen weg voor een euro, pruimen voor hetzelfde geld. Bessen, aardbeien , kersen, groenten en kruiden ook voor een prikkie. Het meeste is wel goed rijp dus moet snel op of verwerkt worden. Schoongemaakt fruit kan meestal rauw (al of niet in stukjes of gepureerd) in de diepvries worden bewaard, goed voor toetjes, gebak, dips, smoothies etc. Kruiden kunnen fijngehakt worden ingevroren en ik maak er pesto’s, salsa verde, tapenades en andere dips van, die blijven lekker lang goed. Maar ook kruidig zoetzuur van groente is een hele goeie om te bewaren. De groenten gaan ook op de barbecue of direct in soepen en sauzen om binnen een paar dagen te eten of in te vriezen. Wat er over is aan groenten gaan, nadat ik ze heel kort heb gekookt (geblancheert) ook de vriezer in. Die is dan wel even helemaal vol maar daar komt de komende maand gauw verandering in. Het is wel even flink  doorkoken maar dat is leuk en gezellig!  

Heb je ook ruim vers ingekocht?  Hier bij “uitdekeukenvan8” vindt je heerlijke recepten om allerlei houdbare en verse smaakmakers en gerechten mee te maken. Ter inspiratie heb een allegaartje aan lekkers op een rij gezet:

https://uitdekeukenvan8.nl/recept/japanse-okonomiyaki-met-paarse-spitskool-en-bonito/https:/

httpa:/ /uitdekeukenvan8.nl/recept/kokossoep-met-snijbonen-bloemkool-en-komkommer/

hhttps://uitdekeukenvan8.nl/recept/courgettesoep/ttps://uitdekeukenvan8.nl/recept/rode-linzensoep/

Auteur

José van Mil

Over de auteur

José van Mil Pepper & Salt professionele, ervaren foodstylist (foto en film) en receptontwikkelaar
Gespecialiseerd in smakelijke foodstyling en receptontwikkeling inclusief food concepten en producties. Ik denk brand strategisch en doelgroepgericht. Mijn recepten schrijf en kook ik ook met het oog op fotografie; lekker, toegankelijk, gezond, vernieuwend en fotogeniek. Ik werk met veel plezier aan grotere en kleinere producties. Mijn foodstyling en receptuur zijn inzetbaar op alle media waar de foodmarket gebruik van maakt. www.pepper-salt.nl
Ook zaakkundig op het gebied van eten voor kankerpatiënten. www.eten-met-kanker.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *