Rabarber-aardbeien Crumble

Rabarber-aardbeien Crumble

Rabarber en aardbeien, een zomerse combinatie. Rabarber moet altijd gekookt worden, rauw zijn de stengels niet eetbaar. Jonge rabarber hoeft niet geschild te worden. Van oudere rabarber trek je, net als bij bleekselderij, de draden eraf.

Voorbereidingstijd: ca. 10 minuten
Oventijd: 16 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Verwijder eventuele bladeren van de rabarber en trek de draden eraf. Snijd de rabarber in smalle boogjes. Maak de aardbeien schoon, bewaar er 4 als garnering, snijd de rest in kwarten. Schep in een kom de rabarber, de aardbeien en de honing door elkaar. Verdeel ze over 4 ovenschaaltjes. (invetten hoeft niet).
  3. Meng de bloem met de suiker en snijd met twee messen de boter in kleine kruimels erdoor. Of verkruimel de boter met de vingertoppen. Voeg de muesli toe. Verdeel het mengsel over de rabarber.
  4. Bak de crumble ca. 16 minuten in de oven bruin en gaar. Het rabarbermengsel begint dan te borrelen. Laat eventueel 10 minuten afkoelen. Serveer met een lepel hangop en garneer met aardbei.

Tip: ook lekker met een bolletje ijs.

Rabarber-aardbeien Crumble

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer