Blog

Gastauteurs – 7 januari 2022

Sascha de Lint van GreenAge

Sascha de Lint is de drijvende kracht achter Greenage, het bedrijf waarmee ze door haar zelf uitgezochte eerlijke en biologische producten op de markt zet.

Lees meer
Blog – 21 januari 2022

Boerenkool, echte wintergroente of niet?

Is boerenkool nu een echte wintergroente of niet, dat vroeg ik mij eind verleden jaar tijdens een vakantie in Mexico af. Want voor ons is boerenkool vooral een wintergroente. Vroeger werd het bovendien alleen gegeten als het gevroren had want dan wordt het zetmeel in de plant omgezet in suiker en dat maakt de boerenkool

Lees meer
Blog – 21 januari 2022

De allerbeste koekenpan

Hoe vind je de allerbeste koekenpan? Fissler, De Buyer, Le Creuset, Demeyere, Look, Staub, Greenpan, Woll, zomaar een lijstje met merken die koekenpannen produceren en dit zijn ze bij lange na niet allemaal. Hoe weet je nu dat je een goede koekenpan koopt in dit zeg maar oerwoud van koekenpannen? Laten we eerst eens kijken

Lees meer
Keuken & zo – 13 januari 2022

De basis voor salsa

Een echte salsa fan, dat ben ik. en dan bedoel ik niet de dans, maar die heerlijke saus die kwa smaak zo verschillend kan zijn.

Lees meer
Blog – 6 januari 2022

Mijn kerstprijs: een hindernisrace

In de donkere lockdowndagen vlak voor kerst belde een mevrouw. “Ik ben de manager van de lokale supermarkt. Gefeliciteerd, u hebt een prijs gewonnen!”.  Uit een hoge stapel was mijn volle stempelkaart getrokken. “Ja, een minuut met een karretje door de winkel. Alles wat u pakt is gratis. Drank is uitgezonderd en per product mag

Lees meer
Favoriet – 21 december 2021

Top 10 feestelijke hoofdgerechten

Mistletoe, lichtjes, open haard, samenzijn, oliebollen, kerststol, eggnog, de warmte binnen en de kou buiten – de feestdagen zijn er weer. Het is een spannende tijd om in de keuken te staan, daarom onze top 10 feestelijke hoofdgerechten.

Lees meer
Keuken & zo – 8 december 2021

Kookboek met opdracht

Te veel (kook)boeken in huis. Komende dagen zijn we op zoek naar cadeautjes. Laat iedereen een boek inpakken en neem er een mee als je weg gaat. Schrijf er een opdracht voor 2022 in.

Lees meer
Blog – 28 december 2021

Op naar 2022

Gezelligheid in huis is wat we nodig hebben en dat doet iedereen op zijn eigen wijze. Voor veel mensen zal het voornamelijk zijn het even leven in een rustiger tempo. Dat doe ik met mijn culinaire favoriete top drie: 1. Voor de open haard kookboeken lezen. Ottolenghi Test Kitchen, Lets eat Japanese en Bras van

Lees meer
Blog – 7 december 2021

Kerst: de kroon op het jaar!

Kerst: de kroon op het jaar! Samen met veel familie en dierbare vrienden aan een mooi gedekte tafel genieten van veel gezelligheid en bijzonder eten. Maar zo zal het ook deze kerst niet zijn. Nu corona weer rondwaart, ziet het er naar uit dat we kerst net als vorig jaar in afgeslankte vorm moeten vieren.

Lees meer
Favoriet – 7 december 2021

Westzaans rundvlees: kwaliteit van bron tot bord!

Westzaans rundvlees: kwaliteit van bron tot bord! Bij veebedrijf Beka in de polder Westzaan hebben ze hart voor hun bijzondere koeien: kruisingen van de Belgisch Witblauw met Piemonthese. Dit zijn sterke, gezonde dieren met een goede vleeskwaliteit die ook een goed leven hebben tot aan het slachthuis. Fokken van de koeien doen ze op de

Lees meer
Gastauteurs – 17 november 2021

Er warmpjes bij zitten

Er warmpjes bij zitten’, dat is zeker als het buiten koud is echt belangrijk voor het goed functioneren van lichaam en geest.

Lees meer
Blog – 16 november 2021

Een weekend eet-pret voor de hele familie

Voor werk ben ik drie weken in Amerika en ik heb geluk. Ik maak een heerlijk weekend met eet-pret voor de hele familie mee. Van pompoenen tot chili tot Collard Greens uit de Zuidelijke Staten. Een weekend vol muziek, lekker eten en blije mensen.

Lees meer
Restaurant recensies – 3 november 2021

Aanschuiven in Brugge

Tot de pret van de voorbereiding van een stedentrip hoort voor mij steevast het opsporen van goede, redelijk geprijsde restaurants. Michelin heeft voor zaken met een goede prijs-kwaliteitverhouding een speciale aanduiding. Niet een ster, maar een ‘biebje’, een bib Gourmand. Je kunt op Michelin-sites het filter ‘bibje’ toepassen – visueel vertaald met het rode lachende hoofd van het Michelinmannetje – en je krijgt een overzicht van de erkende restaurants op dit vlak.

Lees meer
Boekrecensies – 2 november 2021

Succesvolle Seizoensrecepten

Succesvolle Seizoensrecepten is het 65ste kookboek van Sonja van de Rhoer. Sonja schreef 30 jaar elke week een culinaire column in Trouw. En daarnaast ook heel veel kookboeken.

Lees meer
Keuken & zo – 25 november 2021

Irritatie over Black Friday

Hoewel ik een positief mens ben, irriteer ik me zo af en toe ook wel eens. Mijn irritatie is gelukkig bijna over, namelijk als Black Friday weer voorbij is.

Lees meer
Blog – 23 november 2021

Eetbaar schilderij

Een eetbaar schilderij, een experiment en primeur voor YoVeggieWorld. Hier heb ik een bijzonder verhaal met groente vastgelegd.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer