Blog

Blog – 27 mei 2021

Bolletje

De regering besloot de coronateugels te laten vieren. Reden voor mij om een paar dagen te relaxen in Twente. Als ik ergens naartoe trek, kijk ik altijd of de streek iets te bieden heeft op culinair vlak. Niet alleen wat restaurants betreft; ik ben minstens zo nieuwsgierig naar musea met een culinaire inslag. Tot mijn verrassing bleek Twente meer dan vijftig musea te tellen, waarvan drie van culinaire gading.

Lees meer
Blog – 21 juni 2021

zelf geurige za’atar maken

Zelf geurige za’atar maken. Za’atar kan verwarring veroorzaken, zeker als je er wat dieper in duikt. Mijn mediterrane kookboeken en een zoektocht op internet maakten de verwarring wat za’atar nu eigenlijk is alleen maar groter.

Lees meer
Blog – 18 juni 2021

Plukwandeling onkruidenpesto

Ga met me mee op deze digitale plukwandeling. Ik vertel je er graag veel meer over. En wellicht kom je ook tot de conclusie: het verschil tussen een bloem en een onkruid is slechts een oordeel.

Lees meer
Blog – 17 juni 2021

Laten we vanavond maar ‘scharrelen’

Laten we vanavond maar ‘scharrelen’. Dat zeggen we als we geen zin hebben om boodschappen te doen en iets lekkers maken met alles wat de inhoud van de koelkast ons biedt.

Lees meer
Blog – 16 juni 2021

Bijzondere kazen uit de Auvergne

Bijzondere kazen uit de Auvergne. De Auvergne ligt globaal gezien tussen Vichy, Clermont-Ferrand, Le Puy-en-Velay en Aurillac. In dit schitterende gebied kunnen fijnproevers en lekkerbekken voor een redelijke prijs – bijna goedkoop – genieten van bijzondere kazen en andere producten.

Lees meer
Basisbereidingen – 15 juni 2021

Zelf Focaccia bakken

Een focaccia-recept lijkt zo eenvoudig. Met alleen bloem, water, gist, olijfolie en zout bak je het bekendste brood van Italië. Maar schijn bedriegt, er komt meer bij kijken. De juiste bloemsoort en temperatuur van het deeg zijn belangrijk. Maar ook het kneden en rijzen van het deeg zijn cruciaal bij het maken van dit heerlijke brood. In dit blog leg ik je uit waarom.

Lees meer
Blog – 14 juni 2021

BANANEN OP DE FIETS

Het is tegenwoordig standaard dat wielerploegen een eigen diëtist en kok meenemen naar de koers. Die zorgen ervoor dat de renners genoeg eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en vocht binnenkrijgen en dat er altijd genoeg eten in de buurt is. Dat was in de beginjaren van wielerwedstrijden wel anders.

Lees meer
Uncategorized – 7 mei 2021

Voorjaar: tijd voor jonge brandnetels!

Voorjaar: tijd voor jonge brandnetels! Langs de dijk waar ik woon, kun je naar hartenlust wildplukken. Dat is superleuk om te doen, want er staat zoveel eetbaars tussen het gras. Mijn buurvrouw loopt iedere dag met een bosje ‘wildpluk’ van de dijk voorbij.  In het voorjaar  – maart, april en mei! –  groeien er bijvoorbeeld

Lees meer
Blog – 9 juni 2021

Een tuin vol aromatische kruiden

Een tuin vol aromatische kruiden… Mijn kruidentuin heeft er dit jaar zin in! De kruidenplanten groeien dat het een lieve lust is. Werk aan de winkel dus… in mijn kruidentuin en keuken. Want kruiden kun je op tal van lekkere manieren verwerken en houdbaar maken. Om er ook later volop van te genieten!

Lees meer
Keuken & zo – 17 mei 2021

De schooltuinen zijn weer begonnen

Park Frankendael is voor mij een van de mooiste parken in Amsterdam. Het ligt tussen de Middenweg, waar ook de ingang van restaurant De Kas is, en de Nobelweg.

Lees meer
Blog – 4 mei 2021

Buurtkeukens & Grillende keukenmeiden

Zin in een verzetje? Kijk dan eens op www.buurtkeukens.nl ! Daar kun je een foodtruck reserveren, die dan op jouw oprit kookt voor de hele buurt. Helemaal coronaproof!

Lees meer
Blog – 28 april 2021

Mijn haat-liefdeverhouding met blauwe bessen

In de eerste maanden van het jaar was ik in het zuiden van Amerika en volgde in de tuin het groeiproces van de blauwe bessen. Van witte kleine bloemetjes, tot witte besjes, tot een overheerlijke blauwe bes.

Lees meer
Blog – 6 april 2021

Nieuwe lente, oude smaken

Verleden jaar rond deze tijd was mijn tuintje ondergesneeuwd met het bloemblad van de magnolia van de buren. De bloemen van mijn blauweregen hingen te stralen in dichte trossen. Lente was volop in gang. Dit jaar liggen de zaken anders. De blauweregen moet nog uit winterslaap komen. Maar toch … Asperges verschijnen mondjesmaat in de

Lees meer
Blog – 1 april 2021

Het is weer aspergetijd!

Het is weer aspergetijd! Dit jaar gaat het inluiden van het aspergeseizoen, net als vorig jaar, een beetje anders. Geen groots evenement voor de culinaire pers waarin het witte goud de hoofdrol speelt maar er rollen wel al een week mailtjes met foto’s van asperges en lekkere aspergegerechten mijn mailbox in. Een aantal jaren geleden

Lees meer
Blog – 21 april 2021

Eerst zaaien, dan oogsten

Groenten uit eigen tuin; het leukste en lekkerste dat er is! Dit jaar maak ik er helemaal een feest van, want voor het eerst kweek ik alle groenten die mijn tuin gaan opvrolijken zelf op uit zaadjes. Wat is dat leuk! Voorgaande jaren was ik daar te druk voor en kocht ik uit gemakzucht bij de tuinwinkel al ‘kantenklare’ groenteplantjes. Maar zelf zaaien geeft veel meer voldoening. Eerst zaaien, dan oogsten!

Lees meer
Blog – 13 april 2021

Cedarwood voor een verrassend aroma

CEDARWOOD voor een verrassend aroma op de barbecue. Nog even en we kunnen weer lekker buiten eten en barbecueën. De barbecuetrend houdt stevig stand en wordt elk jaar culinairder. Gingen we een paar jaar geleden nog voor grote stukken vlees, nu worden de gerechten verfijnder en krijgen vis en ‘plantbased’ een hoofdrol.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer