Goede koffie is als de beste wijn
Goede koffie is als de beste wijn. Het begint bij de bron, bij de koffieplantage, de juiste selectie van vruchten en vooral de verwerking. Wat zijn de voorwaarden voor goede koffie? Waar anders kun je dat leren dan in het land van de koffie; Colombia. Colombia is de werelds grootste producent van Arabica koffie. Koffieteelt
Lees meerDe slager – Ronald Giphart & Jacques Hermus
Minder vlees, maar beter vlees. Beter vlees en dus meer goede slagers. Dat is het pleidooi waar de auteurs van naam, Ronald Giphart en Jacques Hermus, zich sterk voor maken in het recent verschenen boek De slager. Een boek dat je direct doet verlangen om naar een goede vakslager in de buurt. Een boek dat
Lees meerEen ode aan Clara
Wij zijn verdrietig. Onze collega Clara ten Houte de Lange is begin november op 69-jarige leeftijd overleden. Vanaf de start van Uitdekeukenvan8 was Clara een deel van ons team. We verliezen niet alleen een bijzondere collega, maar ook een goede vriendin. Clara was degene die al heel vroeg de belangrijkheid van plantaardig eten erkende. Haar
Lees meerEten in hogere sferen
Oud-piloot annex amateurkok Al Bridger schreef het boek Flavour of flight – the food and drink of British Airways. Het vertelt de geschiedenis van eten en drinken aan boord van vliegtuigen van British Airways en voorgangers. Het boek staat vol recepten van de gerechten die door de jaren heen werden geserveerd, allemaal nagekookt door Bridger.
Lees meerWelkom Mariëtte van den Brande: nieuwe gastauteur!
We zijn blij een nieuwe gastauteur aan te kondigen op Uit de Keuken van 8: Mariëtte van den Brande van www.overetengesproken.nl! Mariëtte is een gepassioneerde kookliefhebber die van publiceren over eten en drinken haar werk heeft gemaakt en die met regelmaat haar recepten en culinaire verhalen op Uit de Keuken van 8 gaat delen. Mariëtte,
Lees meerOver pompoen gesproken …
Pompoenen behoren tot de oudste cultuurgewassen ter wereld. Archeologische vondsten wijzen erop dat oude beschavingen in Mexico al meer dan 10.000 jaar geleden begonnen met het telen van pompoenen. Vanuit Mexico verspreidde de teelt zich naar andere delen van Noord-Amerika, inclusief de regio’s die nu de Verenigde Staten vormen. Na de ontdekking van Amerika in de 16e eeuw, vonden pompoenen hun weg naar Europa en verspreidden zich vervolgens over de rest van de wereld. Dit veelzijdige gewas is nu een essentieel onderdeel van keukens en tradities wereldwijd.
Lees meerEen aanrader: vegetarisch restaurant De Rotonde in Rotterdam
Rotterdam heeft op culinair gebied veel te bieden. Een banketbakker die zonder suiker bakt, een enorme moestuin (Rotterdamse Munt) waar veel te plukken valt en de Afrikaandermarkt met zijn exotische groenten. Restaurant De Rotonde, een vegetarisch restaurant op de Goudsesingel, bekroond met een groen Michelin ‘biebje’, biedt lekker eten tegen een schappelijke prijs.
Lees meerToprestaurant Le Sable voelt als warm bad
Toprestaurant Le Sable voelt als warm bad. Le Sable, het toprestaurant van het jonge stel Chiel Sap en Laura van der Velden, staat bij ons in het lijstje van favoriete restaurants. Gelegen in een fraai, historisch pand aan de brink in het Brabantse Zandoerle straalt het restaurant aan de buitenkant al een belofte uit. Binnen
Lees meerPaling en appeltaart op de Noordermarkt
De best belegde broodjes paling vind je op maandag op één van de leukste markten die ik ken. Dat is de Noordermarkt en Westerstraatmarkt in Amsterdam!
Lees meerZwitserse sier
Lange tijd was Zwitserland voor mij een doorgangsroute naar zonnige vakantiestreken. Dankzij de gastvrijheid van een Zwitserse vriend weet ik nu beter. Omringd door bergen van meer dan 4 kilometer hoog ken je je plaats op deze wereld. De minst riskante en de meest comfortabele manier om door het hooggebergte te reizen is de trein.
Lees meerNieuw realistisch kinderboek Wouter Klootwijk ‘De zee hield het lang geheim’
De mosselsector is enthousiast over het kinderboek van Wouter Klootwijk waarin hij een ingewikkelde boodschap voor kinderen krachtig en beeldend maakt. Het boek ‘De zee hield het lang geheim’ beschrijft heel sprekend de groei van mosselen in de natuur.
Lees meerLabel Rouge kippen: duurzaam en in vrijheid gefokt
Label Rouge staat voor het ‘buiten’ leven. Label Rouge kippen houden is dan ook meer dan gewoon kippen fokken. Ik zag dit met eigen ogen in het dorpje Campagne in Les Landes waar Bernard Tauzia sinds 1979 vrije uitloop Label Rouge scharrelkippen op traditionele wijze groot brengt.
Lees meerEen abonnement op je favoriete restaurant
Een abonnement op je favoriete restaurant. Dat kennen we hier nog niet. Zelf heb ik al behoorlijk wat lidmaatschappen of abonnementen verzameld zoals Netflix, Google Foto’s, Podcast, Boekstory, NRC en Duolingo. Maar nog geen abonnement bij een restaurant.
Lees meerDe lekkerste recepten met peulvruchten
Ze zijn niet alleen lekker, maar ook ontzettend gezond. En niet alleen geschikt voor in een bonenschotel als hoofdgerecht, maar ook een ontbijt of dessert is mogelijk. Dus… aan de slag met peulvruchten. Wij zetten graag onze recepten voor je op een rij.
Lees meerZon, zomer, Zeeuwse mosselen!
De zon schijnt, het is zomer dan is niets zo lekker dan Zeeuwse mosselen. Zilt, super gezond en snel klaar.
Lees meerEen nieuw diplomatiek middel: mee-eten
De leden van het nieuwe kabinet zijn geselecteerd op wendbaarheid bij het innemen van standpunten. Maar zou er ook gekeken zijn naar hun diplomatieke vaardigheden?
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer