Blog

Watermeloen cocktails ijskoud mét en zonder alcohol

Watermeloen is de afgelopen weken mijn redder gebleken tegen oververhitting. Wat een geweldige smaakvolle, veelzijdige en verkoelende vrucht! Zo laat ik  stukken watermeloen in de koelkast ijskoud worden om telkens even de dorst mee te lessen.Daarnaast maak ik er heerlijke cocktails mee, soms met sterke drank erdoor, maar vaker ga ik voor “virgin” varianten, zonder

Blog

Watermeloen cocktails ijskoud mét en zonder alcohol

Watermeloen is de afgelopen weken mijn redder gebleken tegen oververhitting. Wat een geweldige smaakvolle, veelzijdige en verkoelende vrucht! Zo laat ik  stukken watermeloen in de koelkast ijskoud worden om telkens even de dorst mee te lessen.Daarnaast maak ik er heerlijke cocktails mee, soms met sterke drank erdoor, maar vaker ga ik voor “virgin” varianten, zonder

Watermeloen cocktails ijskoud mét en zonder alcohol

Watermeloen is de afgelopen weken mijn redder gebleken tegen oververhitting. Wat een geweldige smaakvolle, veelzijdige en verkoelende vrucht! Zo laat ik  stukken watermeloen in de koelkast ijskoud worden om telkens even de dorst mee te lessen.Daarnaast maak ik er heerlijke cocktails mee, soms met sterke drank erdoor, maar vaker ga ik voor “virgin” varianten, zonder alcohol. Ik pureer geschilde watermeloen met de staafmixer (kan natuurlijk ook in de blender). Je krijgt onmiddellijk heerlijk sap dat nog wel een oppeppertje kan gebruiken. Dus voeg ik een kleine beetjes vers citrussap toe. Én als dat zo uitkomt ook witte wijn, rosé of een scheutje vodka, gin, whisky, rum, sinaasappellikeur etc. Voor wie dat lekker vindt zoet ik de drankjes met een heel klein beetje gembersiroop of vloeibare honing. Ook voeg ik al naar gelang de mix geraspte gember of citrusschil, verse munt of Tabasco toe. Eindeloos variëren dus. Garneren kan met munt en meloen.

Verder is het heerlijk om voor de cocktails stukjes meloen in te vriezen. Voeg de bevroren stukjes watermeloen dan bij wijze van ijsblokjes toe. Om te voorkomen dat ze aan elkaar vastvriezen leg ik de stukjes naast elkaar op een plateautje. Als ze eenmaal bevroren zijn doe ik ze in een diepvrieszakje met zo’n zip sluiting die je makkelijk kunt afsluiten en weer openen. Leuk, lekker en het verdunt de cocktail niet, wat gewone ijsblokjes als ze smelten wel doen en dat is jammer. Stukjes ander fruit kun je ook invriezen en op dezelfde manier gebruiken. Ook leuk om er voor het invriezen, spiesjes van te maken en die in de cocktail te zetten.

Virgin watermeloencocktails:

  • Watermeloen & Limoencocktail

Watermeloensap 4/5 deel & limoensap 1/5. Evt. mespunt geraspte gemberwortel en een paar druppels gembersiroop

  • Watermeloen & Sinaasappelcocktail

Watermeloensap 2/3 deel & sinaasappelsap 1/3. Evt. mespunt geraspte sinaasappelschil en ½ tl fijngehakte of mee-gepureerde munt

 

  • Watermeloen & Citroencocktail

Watermeloensap 4/5 deel & citroensap 1/5. Evt. mespunt geraspte citroenschil, een druppeltje Tabasco en een heel klein beetje honing

 

  • Watermeloen, grapefruit & sinaasappelcocktail

Watermeloensap 2/3 deel; grapefruitsap 1/3 & sinaasappelsap 1/3. Evt. mespunt geraspte gember en een paar druppels honing

 

  • Watermeloen, limoen & banaancocktail

Watermeloensap 3/4  deel & 1/4 limoensap + klein stukje banaan mee-gepureerd. Evt. mespunt limoenrasp

 

Watermeloencocktails mét

  • Watermeloen & witte wijncocktail

Watermeloensap 3/4 deel & droge witte of rosé wijn 1/4. Evt. een paar druppels gembersiroop

 

  • Watermeloen & Vodkacocktail

Watermeloensap 3/5 deel & Vodka 2/5. Een paar druppels limoensap en een klein beetje fijngehakte of mee-gepureerde munt

 

  • Watermeloen, sinaasappel  & Rumcocktail

Watermeloensap 2/5 deel, sinaasappelsap 1/5 & Rum 2/5. + een paar druppels gembersiroop of honing

 

  • Watermeloen & whiskycocktail

Watermeloensap 3/5 deel, citroensap 1/5 & Whisky 1/5

 

  • Watermeloen, sinaasappel & sherrycocktail

Watermeloensap 3/5 sinaasappelsap 1/5 & droge of medium sherry 1/5. Evt. mespunt geraspte sinaasappelschil

Auteur

José van Mil

Over de auteur

José van Mil Pepper & Salt professionele, ervaren foodstylist (foto en film) en receptontwikkelaar
Gespecialiseerd in smakelijke foodstyling en receptontwikkeling inclusief food concepten en producties. Ik denk brand strategisch en doelgroepgericht. Mijn recepten schrijf en kook ik ook met het oog op fotografie; lekker, toegankelijk, gezond, vernieuwend en fotogeniek. Ik werk met veel plezier aan grotere en kleinere producties. Mijn foodstyling en receptuur zijn inzetbaar op alle media waar de foodmarket gebruik van maakt. www.pepper-salt.nl
Ook zaakkundig op het gebied van eten voor kankerpatiënten. www.eten-met-kanker.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *