Bijgerecht

Sperziebonen met milde sambal

Bijgerecht

Sperziebonen met milde sambal

Groenten net even anders en superlekker. Met toevoeging van een goede smaakmaker en eventueel wat verse kruiden zijn ze makkelijk te maken zonder dat het extra tijd kost. Om sperziebonen te pimpen heb ik Sambal Nasi Goreng van Koningsvogel gebruik die is heerlijk en zo mild dat ook kinderen het kunnen eten. Als je van pittig houdt kun je ook een andere sambal gebruiken, bijv. de lekker zoet-pittige sambal manis. Als je voor meer mensen wokt duurt het bereiden iets langer.

Bekijk hier de bereidingsvideo!

Bereidingswijze

  1. Haal de boontjes af: puntjes met de hand afbreken en eventuele draden die lang de boontjes lopen lostrekken.
  2. Was de boontjes.
  3. Doe de boontjes in ruim kokend water (wel of geen zout kan allebei) en kook ze op een vrij hoog vuur ca. 5 minuten.
  4. Trek ondertussen blaadjes van de kruidentakjes.
  5. Giet de boontjes af.
  6. Verhit een scheutje olie in een wok op het hoogste vuur en roerbak de boontjes een paar minuutjes (gebruik 2 spatels dan vliegen de boontjes niet uit de pan bij het omscheppen). Schep er wat sambal door en wok nog even op een laag vuur.
  7. Knip de kruidenblaadjes erover en schep nog 1 keer door.

Ook lekker met gefruite uitjes, grof gehakte geroosterde cashewnootjes of amandelen erover.

Sperziebonen met milde sambal

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer