Blog

Westzaans rundvlees: kwaliteit van bron tot bord!

Westzaans rundvlees: kwaliteit van bron tot bord! Bij veebedrijf Beka in de polder Westzaan hebben ze hart voor hun bijzondere koeien: kruisingen van de Belgisch Witblauw met Piemonthese. Dit zijn sterke, gezonde dieren met een goede vleeskwaliteit die ook een goed leven hebben tot aan het slachthuis. Fokken van de koeien doen ze op de

Blog

Westzaans rundvlees: kwaliteit van bron tot bord!

Westzaans rundvlees: kwaliteit van bron tot bord! Bij veebedrijf Beka in de polder Westzaan hebben ze hart voor hun bijzondere koeien: kruisingen van de Belgisch Witblauw met Piemonthese. Dit zijn sterke, gezonde dieren met een goede vleeskwaliteit die ook een goed leven hebben tot aan het slachthuis. Fokken van de koeien doen ze op de

Westzaans rundvlees: kwaliteit van bron tot bord!

Westzaans rundvlees: kwaliteit van bron tot bord! Bij veebedrijf Beka in de polder Westzaan hebben ze hart voor hun bijzondere koeien: kruisingen van de Belgisch Witblauw met Piemonthese. Dit zijn sterke, gezonde dieren met een goede vleeskwaliteit die ook een goed leven hebben tot aan het slachthuis. Fokken van de koeien doen ze op de boerderij zelf. Dat wordt zo gepland dat de kalfjes in de stalperiode geboren worden en in de lente met hun moeder mee de wei in kunnen. Ze worden drie tot vier maanden door hun moeder gezoogd.

Stal met bewegingsvrijheid

`s Winters wordt al het vee, groot en klein, op stal gehouden en gevoerd met hooi. Dit hooi komt van het eigen land en bestaat uit een variatie van grassen en kruiden. In de stal kunnen de koeien en kalveren vrij bewegen er is ruim plek voor eten en liggen.

Weide met kleurrijke flora en fauna

Zodra het kan mogen de dieren naar buiten. Van april tot en met eind oktober staan de dieren in het omliggende veenweidegebied. Veebedrijf Beka zet zich ervoor in deze rijke gebieden goed te beheren. Voor 1 juni wordt er niet gemaaid en staan er per hectare niet meer dan anderhalve koe in de wei, zodat weidevogels hun eieren kunnen uitbroeden en hun kuikens kunnen grootbrengen.

Geen ziekten door duurzaam vee houden

Door deze milieuvriendelijke en diervriendelijke manier van vee houden, is de uitval nihil en is er ook nauwelijks sprake van ziekten. Het streven is alle koeien op een natuurlijke manier te laten kalveren. Kruisen met het Piemonthese ras helpt daarbij.

Westzaans rundvlees: kwaliteit van bron tot bord!

Kortom, veehouderij Beka garandeert kwaliteit van bron tot bord! Beka vlees komt van gezonde biologische koeien die een goed leven hebben gehad. En de lijnen zijn er kort: u kunt dit bijzondere rundvlees direct online bij Beka bestellen! Niet per halve of kwart koe, maar in de webwinkel kiest u gewoon het vlees dat u wilt eten.

Beka vlees: https://bekavlees.nl/

Auteur

Tilly Sintnicolaas

Food communicatie professional
Over de auteur

Tilly Sintnicolaas, initiator van Uit de Keuken van 8, gespecialiseerd in communicatie over food met haar eigen marketing-communicatiebureau waar naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskenmerken en keukenapparatuur voorbij komen. ‘Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van mijn vak!’
www.bureausintnicolaas.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *