Gado gado is een bekend Indonesisch gerecht. Het is een eigenlijk een salade van rauwe en koude groenten met een warme pindasaus. Kijk als vegetariër op het potje sambal; sommige soorten hebben garnalenpasta of trassi als ingrediënt, net als kroepoek.
Bereidingswijze
- Dep de tofu droog en snijd de massa in dobbelstenen. Verhit olie in een koekenpan of wok en bak hierin de tofu lichtbruin en krokant. Laat op keukenpapier uitlekken.
- Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze onder koud water ‘schrikken’ en pel ze.
- Blancheer of wok de kool 4 – 5 minuten. Laten afkoelen. Kook de sperziebonen ca. 10 min. Spoel in een vergiet met koud water af. Blancheer de taugé ½ minuut. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Snijd de komkommer in plakjes.
- Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Fruit ze in een sauspan in 2 el olie op matig vuur zodat ze niet kleuren. Voeg pindakaas toe en verdun die met water of kokosmelk tot sausdikte. Breng op smaak met ketjap, sambal en peper.
- Schik alle ingrediënten op een schaal of op borden. Leg er halve eieren op. Schenk er warme pindasaus over. Serveer er emping bij. Lekker met gekookte rijst.