Hoofdgerecht

Gado gado met pindasaus

Hoofdgerecht

Gado gado met pindasaus

Gado gado is een bekend Indonesisch gerecht. Het is een eigenlijk een salade van rauwe en koude groenten met een warme pindasaus. Kijk als vegetariër op het potje sambal; sommige soorten hebben garnalenpasta of trassi als ingrediënt, net als kroepoek.

Bereidingswijze

  1. Dep de tofu droog en snijd de massa in dobbelstenen. Verhit olie in een koekenpan of wok en bak hierin de tofu lichtbruin en krokant. Laat op keukenpapier uitlekken.
  2. Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze onder koud water ‘schrikken’ en pel ze.
  3. Blancheer of wok de kool 4 – 5 minuten. Laten afkoelen. Kook de sperziebonen ca. 10 min. Spoel in een vergiet met koud water af. Blancheer de taugé ½ minuut. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Snijd de komkommer in plakjes.
  4. Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Fruit ze in een sauspan in 2 el olie op matig vuur zodat ze niet kleuren. Voeg pindakaas toe en verdun die met water of kokosmelk tot sausdikte. Breng op smaak met ketjap, sambal en peper.
  5. Schik alle ingrediënten op een schaal of op borden. Leg er halve eieren op. Schenk er warme pindasaus over. Serveer er emping bij. Lekker met gekookte rijst.

Gado gado met pindasaus

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer