Fruit in overvloed. Daar kun je meer mee. Ik maakte een licht gekruide perzikchutney en deed er een handje cranberries door. Lekker bij kip, kalkoen en varkensvlees, maar ook bij paté of foie gras als je dat nog eet.
Voor twee potten
Voorbereidingstijd: ca. 20 minuten
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Bereidingswijze
- Pel en snipper de sjalotten. Breng ze met de azijn, de suiker, de kerrie, het kaneelstokje en de kruidnagels aan de kook en laat ze trekken.
- Haal intussen de velletjes van de perziken. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in partjes.
- Roer de perziken en de cranberries door het azijnmengsel en laat garen tot de gewenste consistentie is bereikt in ca. 25 minuten.
- Schep de hete chutney in schone potten. Zet ze 5 minuten op hun kop zodat onder het deksel een vacuüm ontstaat. Draai daarna om.