Hoofdgerecht

Roti met tahoe en kousenband

Hoofdgerecht

Roti met tahoe en kousenband

Wonen in Den Haag heeft als voordeel dat buitenlandse of exotische ingrediënten makkelijk verkrijgbaar zijn. Gelukkig kan dat tegenwoordig vaak ook via internet.

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Schil de aardappels, snijd ze in stukken van 3-4 cm. Kook ze in 15-20 minuten gaar.
  2. Snijd van de kousenband de puntjes af, snijd de rest in kleine stukjes. Kook ze in 8 – 10 minuten beetgaar. Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water.
  3. Dep de tahoe droog en snijd er blokjes van. Verhit 2-3 eetlepels olie in een goede koekenpan en bak de tahoe lichtbruin. Laat op keukenpapier uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de paksoi in smalle repen.
  4. Bereiding: Verhit 2 eetlepels olie in een wok. Fruit de ui en de knoflook ca. 2 minuten. Voeg 3 theelepels massala toe en enkele lepels water zodat het kerriemengsel goed oplost.
  5. Bak de paksoi 2 minuten mee. Voeg aardappels en kousenband toe en verwarm al omscheppend. Breng op smaak met zout, peper en massala. Schep tenslotte de tahoe erdoor. Verwarm de roti 2 minuten in de magnetron (600 Watt).
  6. Snijd de gepelde eieren in parten.
  7. Scheur aan tafel stukken van de roti en rol om wat vulling. Voeg naar smaak sambal toe.

Tip: vervang tahoe door kip of lamsvlees.

Roti met tahoe en kousenband

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer