Tag: eenvoudig

Bijgerecht - 27 februari 2025

Yoghurtmuffins met walnoten en geitenkaas

Yoghurtmuffins met walnoten en geitenkaas zijn warm of koud heel lekker. Voor het ontbijt, tussendoor, de lunch (mee in de lunchbox), voor een picknick of als klein hoofdgerecht met een salade of een goed gevulde kop soep. Je kunt ook kleintjes maken voor bij de borrel. Bak ze dan wat korter. 16 stuks Bereidingstijd ca. 10 minuten + 25 minuten in de oven

Lees meer
Salade - 8 augustus 2024

Bietenpickle-salade

Deze bietenpickle-salade maak ik met verse knoflook. Een ogenschijnlijk eenvoudige salade, maar de krachtige smaak maakt hem zo bijzonder. In de zomermaanden zijn er verse knoflookbollen. Deze bollen zijn zachter van smaak. Je gaat er niet van ruiken zoals je dat wel hebt bij de gedroogde knoflook. Gedroogde knoflook zijn de gewone bollen knoflook die je het hele jaar door kunt kopen. Nu ze weer in het het seizoen zijn, wil je lekker met deze spierwitte bollen aan de slag gaan. Bijvoorbeeld in deze bietenpickle-salade.

Lees meer
Vegan - 7 mei 2024

Asperges met sinaasappelvinaigrette en hazelnoten

Asperges met sinaasappelvinaigrette en hazelnoten is zowel als voor- en hoofdgerecht te serveren.  

Lees meer
Hoofdgerecht - 16 april 2024

Roergebakken spitskool met kerrie en seroendeng

Roergebakken spitskool met kerrie en seroendeng is een smakelijk en eenvoudig te bereiden gerecht dat naar wens kan worden aangepast.   Tip: roer 1 el pindakaas door de kool. Bak wat fijngesneden gemberwortel of 1-2 teentjes knoflook mee. Variatie: Vervang eieren door 150 – 200 g garnalen. Garneer met kroepoek emping (vegetarisch, gemaakt van de melindjo-noot) of kroepoek (gemaakt van garnalen, dus niet vegetarisch) Spitskool is er in diverse gewichten. Reken ca. 200 g p.p. Bijgerecht voor 3 - 4 personen (Vegetarisch)  

Lees meer
Brunch - 14 maart 2024

Papadum met eiersalade en zalm

Pappadum with egg salad and salmon is a delectable dish that combines the crispiness of pappadum with the richness of egg salad and the savory flavor of salmon. This elegant combination is sure to impress your guests and elevate any dining experience. Enjoy the harmonious blend of textures and flavors in this delightful culinary creation.

Lees meer
Bijgerecht - 19 december 2023

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is heerlijk als bijgerecht maar ook in een salade of als basis voor een lekkere vega maaltijd. Combineer met andere groenten en bonen. Bestrooi met geroosterde noten en zaden en geef er bijvoorbeeld lekker gekruide dikke yoghurt bij.

Lees meer
Bijgerecht - 19 december 2023

Edamame met bimi roergebakken

Edamame met bimi roergebakken gaan heel goed samen. In Japanse restaurants krijg je edamame (sojaboontjes) meestal in de peul en worden ze lauwwarm geserveerd met grof zout en dop je ze zelf aan tafel. Voor onderstaand recept gebruik ik gedopte edamame uit de diepvries. Die zijn uitstekend en ook lekker makkelijk in het gebruik. Tip: Je kunt de edamame vervangen door tuinbonen of doperwtjes.

Lees meer
Tussengerecht - 17 november 2023

Italiaanse eierpasta met venkel en gerookte zalm

Met mooi Italiaanse gedroogde pasta (te koop bij delicatesse zaken), wordt een eenvoudig pastagerechtje een ware traktatie. De smaakmakers in dit feestelijke gerecht zijn de venkel en de warm gerookte zalm in de saus. Plus de toevoeging van royaal verse kruiden en citroenrasp die een smaakexplosie geven.

Lees meer
Soep - 14 november 2023

Preisoep met mosterd

Een verwarmend en snel soepje. De gekozen mosterd zorgt voor smaak en pittigheid.

Lees meer
Hoofdgerecht - 26 september 2023

Kikkererwtencurry met zoete aardappel en spinazie

Een etentje in een indiaas restaurant inspireerde tot het maken van dit vegetarische recept.

Lees meer
Mezze - 24 mei 2023

Labneh met brandnetelvinaigrette

Labneh is een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt. Met een beetje zout erdoor heb je een hartige variant. Zonder zout is de verse kaas ook heerlijk om als dessert te serveren met zacht zomerfruit. De hartige versie is een onderdeel van een Libanese Mezze. Een variatie in smaak maak je door geiten of schapenyoghurt te gebruiken. Door de yoghurt een nacht in de koelkast te laten uitlekken krijg je een nog stevigere verse kaas, hier kun je goed balletjes van rollen. Deze kun je bewaren in een pot met verse kruiden en olijfolie. Het is een heerlijke dip met Turks brood bij de borrel of een bijgerecht bij geroosterde groente of vlees. In alle eenvoud kun je de labneh net zoals in Libanon en Syrië op smaak brengen met wat olijfolie, paprikapoeder en grof gesneden dille en munt. Top: In de winter is brandnetel stug en stevig, daarom is aan te raden dan gebruik te maken van bijvoorbeeld rucola, veldsla of munt.

Lees meer
Soep - 24 april 2023

Witlof currysoep met dille

Deze romige witlofsoep met Thaise curry is in een handomdraai gemaakt. Voor een extra smaakmaker kun je gefrituurde kappertjes toevoegen. Knijp het vocht uit 5 eetlepels kappertjes. Verhit een klein pannetje met een bodempje olie. Voeg de kappertjes toe aan de hete olie en bak ze in enkele minuten goudbruin en krokant. Schep met een klein zeefje de kappertjes op een bord met een stukje keukenpapier. Strooi ze vlak voor het serveren over de soep.

Lees meer