Tag: eenvoudig

Bijgerecht - 11 september 2021

Bietenpickle-salade

Deze bietenpickle-salade maak ik met verse knoflook. Een ogenschijnlijk eenvoudige salade maar de krachtige smaak maakt hem zo bijzonder. In de zomermaanden zijn er verse knoflookbollen. Deze bollen zijn zachter van smaak. Je gaat er niet van ruiken zoals je dat wel hebt bij de gedroogde knoflook. Gedroogde knoflook zijn de gewone bollen knoflook die je het hele jaar door kunt kopen. Nu ze weer in het het seizoen zijn, wil je lekker met deze spierwitte bollen aan de slag gaan. Bijvoorbeeld in deze bietenpickle-salade.

Lees meer
Dessert - 17 augustus 2021

Frambozen-granito met vlierbloesemsiroop

Weer of geen weer, deze frambozen-granito met vlierbessensiroop is een heerlijk zomers tussendoortje of dessert. Als je er een gelijke hoeveelheid dikke Griekse Yoghurt door schept is het bijkans nog lekkerder. Je hebt dan genoeg voor 6-8 porties. Vlierbessensiroop kun je natuurlijk kopen of lekker zelf maken met het recept van Annelène

Lees meer
Fingerfood - 22 mei 2021

Vega sushi met avocado

Sushi maken is altijd leuk om samen te doen met de kinderen. Ze vinden het over het algemeen ook heel lekker om te eten. Een makkelijk manier om een vullende snack aan te bieden als ze uit school komen. Of mee te geven in de lunchbox. Haal sushi altijd 30 minuten van te voren uit de koelkast zodat de rijst op temperatuur kan komen en meer smaak heeft.          

Lees meer
Bijgerecht - 11 mei 2021

Brandnetelpesto met zonnebloempitten

Met jonge brandneteltoppen kun je een heerlijke pesto maken. In dit geval is de pesto helemaal veganistisch en ook nog eens rijk aan plantaardige eiwitten. Je kunt er voor kiezen om andere pasta te kiezen. Verse pasta gemaakt met eieren is een heerlijke combi. Als je wilt kun je er ook nog Parmezaanse kaas overheen raspen. Lees ook de blog [linkje]

Lees meer
Voorgerecht - 6 april 2021

Parmaham met aardbeien in balsamicodressing

Aardbeien zijn al weer volop verkrijgbaar. Serveer ze eens zo simpel mogelijk. Bijvoorbeeld in dit voorgerecht. (Bijna) iedereen vindt het lekker.

Lees meer
Bijgerecht - 17 februari 2021

Gefermenteerde zuurkool uit El Salvador

In Centraal Amerika maken ze een hele lekkere variant op onze zuurkool, Curtido of Cortido. Er gaan namelijk nog extra groentes in zoals wortel en rode ui. En als extra smaakmakers oregano, rode peper, koriander en limoen. Je kunt de knapperige salade ook al direct eten. Of je laat het in 24 uur licht fermenteren op kamertemperatuur. Zet het daarna in de koelkast om te bewaren.

Lees meer
Drank - 21 november 2020

Kruidige bisschopswijn

In Duitsland en Scandinavië staat de pan bisschopswijn vaak de hele maand december op het vuur.

Lees meer
Dessert - 4 november 2020

Chocolade fondue met vijfkruidenpoeder

Deze chocoladefondue is zo verrassend. Door de knoflook en het vijfkruidenpoeder krijg je een gelaagdheid van smaken. De gedroogde vijgen zorgen voor een knapperige bite en de fris zure abrikozen maken het helemaal af. Door de gelaagdheid van diverse smaken en structuren krijg je een bijzonder gerechtje. Deze spannende chocoladedip kun je heel goed op zondagmiddag serveren of na het eten bij een knapperend haardvuur met een glas dessertwijn.

Lees meer
Lunch - 19 oktober 2020

Geroosterde bospeen en radicchio salade

Deze salade is vegetarisch en vegan als je ahornsiroop gebruikt in plaats van honing. Deze salade heeft één van de lekkerste dressings uit het boek. De pijnboompitten geven deze vinaigrette een plantaardige romigheid maar de sinaasappel en dille bovenop de wortels maken het lekker fris. Oog verblindend als hij is, doet deze salade het goed als indrukwekkend gerecht tijdens een etentje.

Lees meer
Bijgerecht - 3 oktober 2020

Snelle pittige linzen

Snelle pittige linzen maak je in een handomdraai. Lekker als lunch met een blikje van goede kwaliteit.

Lees meer
Lunch - 27 juni 2020

Zomerse hummusbowl

De laatste foodtrend is deze hummusbowl. Met deze presentatie zet je heel snel een lekkere snack op tafel. Zeker als je kant en klare hummus gebruikt. Schep de hummus met een lepel in een diep bord of kom en vorm met de bolle kant van een lepel een kommetje door het bord te draaien. Vul daarna op met lekkere goodies zoals fetakaas, olijven, stukjes tomaat en komkommer. Garneer met verse kruiden en bestrooi met ras el hanout, paprikapoeder of pul biber. Schenk voor extra smaak en smeuïgheid lekkere olijfolie eroverheen.

Lees meer
20 mei 2020

Betuwse palingsandwich met een Japans accent

Paling bij rode wijn? Probeer de LingeRood Cuvée Signature maar eens bij deze Betuwse palingsandwich met een Japans accent. Dat is een wonderbaarlijke maar heel lekkere wijnspijs combinatie. Meer in de lijn der verwachtingen de LingeWit Cuvée Barrique 2017; LingeWit Blanc de Noir zijn in combinatie met deze sandwich ook niet te versmaden. Foto Willem Bouman

Lees meer