Nagerecht

Snel yoghurttoetje met kaki en kruidige crunch

Nagerecht

Snel yoghurttoetje met kaki en kruidige crunch

Net zoals buffelmozzarella is buffelyoghurt spierwit. De dikke yoghurt heeft een friszure en romige smaak. In dit toetje combineer ik de yoghurt met zoete kaki en een verkruimelde kruidige notenreep van Justnuts. Een heerlijke energiereep met cajunkruiden.

Nagerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Bereidingswijze

  1. Verdeel de yoghurt over 2 schaaltjes.
  2. Schep de kaki erop en strooi de notencrumble erover.

Tip
Dit toetje is ook een prima basis voor een snel en verantwoord ontbijt. Strooi er dan nog wat geroosterde havervlokken over en je kunt er weer helemaal tegenaan.

Kaki’s wordt van november tot en met maart aangevoerd uit het buitenland. Een rijpe kaki heeft een mooie oranjerode kleur en verspreid een heerlijke zoete geur. De vrucht lijkt qua vorm en beetje op een tomaat. Sharonfruit is een veredelde kakisoort die afkomstig is uit Israël. De sharon heeft bijvoorbeeld geen pitten en de tannine die veel kaki’s bevatten ontbreken ook. Daardoor kan de sharon ook wat onrijp gegeten worden. In de winkels worden de twee namen nogal eens door elkaar gebruikt. Ik persoonlijk vind de kaki lekkerder. Het vruchtvlees rijpt beter en daardoor smaakt hij nog lekkerder.

Snel yoghurttoetje met kaki en kruidige crunch

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer