Groentecurry met rode linzen

Groentecurry met rode linzen

Bereidingswijze

  1. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan en pers er een teen knoflook boven uit. Roer de gember, mosterdzaad en komijn erdoor en verkruimel de chilipepertjes erboven. Roer de kokos erdoor en bak alles op matig hoog vuur tot de kokos begint te kleuren.
  2. Schep dan de linzen met de kurkuma en 700 ml water erdoor. Breng alles al roerende aan de kook en laat de curry zachtjes 20 minuten pruttelen tot de linzen uit elkaar vallen. Schep alle groenten erdoor en smoor de curry in 10-15 minuten zachtjes gaar. Voeg naar smaak wat zout toe en schenk er als de curry te dik wordt nog wat water bij.
  3. Pel de laatste twee tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit de knoflook zachtjes glazig. Schep de verse koriander erdoor en bak nog heel even. Schep de groentecurry in diepe borden en schep het koriandermengsel in het midden. Lekker met pappadums.

Dit recept komt uit het boek LEKKER LANG JONG een voedselzandloperboek (www.lekkerlangjong.nl). De foto is gemaakt door Arjan Smalen. 

Groentecurry met rode linzen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer