Rode linzensoep

Rode linzensoep

Enthousiast ben ik over verspakketten. Dozen met alle of bijna alle ingrediënten voor een gerecht. Zowel verse als droge producten en smaakmakers plus het recept zodat je direct aan de slag kunt. Soms moet je er vlees of kip bij kopen, maar dat zie je in een oogopslag. De pakketten zijn niet alleen makkelijk, maar ook goedkoper. Heb je 1 stengel bleekselderij nodig dan hoef je niet een hele struik te kopen, bij kruiden idem dito in dit pakket 6 takjes tijm, 1 laurierblad en een klein stukje gember. Je hoeft er niet naar te zoeken in de winkel en hebt geen restanten.
Dit recept is een vegetarisch voorgerecht voor 6 personen of hoofdgerecht voor 3 personen.

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de gemberwortel en snijd in kleine stukjes. Schil de peen en snijd in stukken. Snijd de paprika doormidden, verwijder zaadjes en steel en snijd de paprika en de bleekselderij in stukjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de uien, de knoflook, de peen , de bleekselderij en de paprika 3-5 minuten op laag vuur.
  3. Snijd intussen de tomaten in stukjes en ris de tijm van de blaadjes. Bak ze 2 minuten mee.
  4. Voeg 1 liter water, de linzen, de bouillontabletten en het laurierblad toe. Breng aan de kook en laat de soep afgedekt 15 – 20 minuten koken.
  5. Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer. Proef of er peper of zout nodig is.
  6. Bestrooi de soep desgewenst met koriander of stukjes geitenkaas.

Rode linzensoep

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer