Prei met spek in tomatensaus

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

januari 7, 2016

Kies voor dit gerecht mooie dunne preitjes uit. Een stoer bijgerecht dat je goed kunt serveren bij gegrilde zalm, varkensvlees of gevogelte.

Ingrediënten

2 el olijfolie

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 el verse tijm

1 blik tomatenblokjes (400 g)

500 g dunne preitjes

100 g ontbijtspek

Bereidingswijze

1Verwarm de oven voor 200 °C.

2Verhit in een pan met dikke bodem de olie en fruit de knoflook met de tijm. Meng er de tomatenblokjes door en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de saus ca. 8 min. op laag vuur koken tot hij dikker is; roer de saus regelmatig door.

3Snijd de stengels prei in twee stukken, zodat je in totaal vier stukken hebt. Was de groente in ruim wat er tot al het zand eruit is. Kook in een pan met ruim water en wat zout de stukken prei in ca. 10 min. gaar. Giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.

4Schenk de tomatensaus in een kleine ovenschaal. Wikkel om elk stuk prei een plakje spek en leg ze naast elkaar in de tomatensaus.

5Zet het gerecht 20-25 min. in het midden van de oven.

6Schep de prei op een bord en verdeel er wat van de tomatensaus over.

Fotografie Sven Benjamins – uit het kookboek ‘Lekker Hollands’

00:00

2 Reacties

Daniëlle

januari 29, 2016

Gerecht heeft heerlijk gesmaakt. Lekker met kipfilethaasjes.
Voor herhaling vatbaar.

Daniëlle & Noor

Roos

januari 23, 2016

Goed gelukt en heel lekker!

All fields and a star-rating are required to submit a review.