Kies voor dit gerecht mooie dunne preitjes uit. Een stoer bijgerecht dat je goed kunt serveren bij gegrilde zalm, varkensvlees of gevogelte.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor 200 °C.
- Verhit in een pan met dikke bodem de olie en fruit de knoflook met de tijm. Meng er de tomatenblokjes door en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de saus ca. 8 min. op laag vuur koken tot hij dikker is; roer de saus regelmatig door.
- Snijd de stengels prei in twee stukken, zodat je in totaal vier stukken hebt. Was de groente in ruim wat er tot al het zand eruit is. Kook in een pan met ruim water en wat zout de stukken prei in ca. 10 min. gaar. Giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Schenk de tomatensaus in een kleine ovenschaal. Wikkel om elk stuk prei een plakje spek en leg ze naast elkaar in de tomatensaus.
- Zet het gerecht 20-25 min. in het midden van de oven.
- Schep de prei op een bord en verdeel er wat van de tomatensaus over.
Fotografie Sven Benjamins – uit het kookboek ‘Lekker Hollands’