Cooking method: Bakken

8 april 2016

gehaktballetjes op een groene saus

Behoorlijk wat ingrediënten, maar laat je niet afschrikken. Het recept is simpel en heerlijk. Het klopt dat je met veel olijfolie begint, maar uiteindelijk wordt het een perfecte 'ondergrond' voor de gehaktballetjes. Zorg dat je een stokbroodje in huis hebt, want deppen in deze saus is een must.

Lees meer
25 maart 2016

Asperges met zuringboter en zuringcrackers

Wat zijn asperges toch lekker! Traditioneel, met ham en ei, met gerookte zalm, garnalen of zoals in dit recept, met gesmolten boerenboter met ragfijn gesneden zuring erdoor en krokante zuringcrackers van filodeeg (haal filodeeg bij Turkse of Marokkaanse winkels, die is meestal veel beter en lekkerder, dan die je in de meeste supermarkten vindt). Jonge zuring kun je in het wild plukken, maar er is tegenwoordig ook gekweekte zuring verkrijgbaar. Hoofd-, brunch- of lunchgerecht voor 4 personen Voorbereiding ca. 25 minuten + bereiding ca. 20 minuten

Lees meer
22 maart 2016

Paaslammetjes

Deze schattige lammetjes zijn natuurlijk heel leuk om met Pasen te maken maar ook op de woensdagmiddag of voor een verjaardagspartijtje een groot succes. Doordat er weinig boter wordt gebruikt smaken deze lammetjes het lekkerst als je ze direct na het maken opeet. Bewaar je ze langer dan drogen ze wat uit. Voor 12 stuks Bereidingstijd: ca. 1 uur Oventijd: ca. 20 minuten

Lees meer
22 maart 2016

Paasstol

Met dit zelfgemaakt extra gevulde paasbrood zet je iets bijzonders op tafel. Het is bovendien goed van tevoren te bereiden. Vries het afgekoelde brood, verpakt in een diepvrieszak in en ontdooi het buiten de koelkast. Bestrijk de stol vlak voor het serveren met gesmolten boter en bestuif met poedersuiker. Voor 1 brood Bereidingstijd: ca. 40 minuten Rijstijd: 2 uur Oventijd: ca. 45 minuten

Lees meer
Nagerecht - 3 maart 2016

Rode bieten flensjes

Flensjes om iemand mee te verrassen en verwennen. Heel leuk om met de kinderen te maken en ..... zo krijgen ze ook nog meer groente binnen!

Lees meer
29 februari 2016

Salade met kikkererwten croutons

4 diverse soorten groene sla 3 el mayonaise 1 el citroensap 1 tl mosterd 1 kleine knoflookteen, geraspt 2 el Parmezaanse kaas, geraspt kikkererwten uit blik arachide olie Doe de gewassen sla in een schaal. Klop in een kom 3 eetlepels mayonaise,1 eetlepel citroensap, 1 theelepel mosterd, 1 kleine geraspte knoflookteen tot een dressing. Laat

Lees meer
26 februari 2016

Quinoa, zwarte bonen en avocado

2-4 200 g witte quinoa 3 eetlepels olijfolie 1 grote ui, fijngesnipperd 1 theelepel gemalen koriander 1 theelepel gemalen komijn 2 blikken zwarte bonen (à 400 g), uitgelekt 2 eetlepels verse koriander of platte peterselie, fijngehakt 1 rode peper, zonder zaadjes fijngehakt 1 teen knoflook, geperst 2 cm verse gemberwortel, geraspt sap en rasp van

Lees meer
22 februari 2016

Macadamia mini muffins

VROLIJKGROENE VOORJAARSMUFFINS Voorjaarsvakantie … is gek genoeg de week bij uitstek om de sneeuw in te gaan. Voor de thuisblijver deze week het recept voor vrolijk groene voorjaarsmuffins. Om alvast in de stemming te komen of gewoon om dat gekwakkel van deze winter even te vergeten. Leuk om samen met de kinderen te maken en dan lekker te snacken. Dit recept en nog 175 andere verrassend gezonde recepten vind je in het boek LEKKER Havermout! Quinoa! en meer… Klik in de menubalk van deze site op onze boeken, daar vind je meer informatie over dit praktische kookboek.

Lees meer
25 januari 2016

Sodabread met vijgen, sinaasappel en amandelen

Sodabread maak ik altijd als ik verse geitenkaas of boter maak. Er blijft dan ruim een halve liter wei over van het uitlekken. Deze wei kun je prima gebruiken om een smakelijk sodabread mee te bakken. Heb je geen wei het gaat ook prima met karnemelk. Sodabread is een prima zondagochtend ontbijtbrood. Het is zo gemaakt en het smaakt warm het allerlekkerst. Geserveerd met (zelfgemaakte) boter en homemade jam kan mijn dag niet meer stuk. Voor 2 broden Bereidingstijd: ca. 20 minuten Oventijd: ca. 35 minuten

Lees meer
Hoofdgerecht - 22 januari 2016

Gebakken zalm met rode en gele bieten

Ik heb al jaren een snelkookpan, gebruik hem niet dagelijks maar zou hem absoluut niet kunnen missen. Ik gebruik hem bijvoorbeeld altijd om mijn bieten te koken. Normaal gesproken duurt het gaar koken van winterbieten minstens een uur. In de snelkookpan kost dat slechts een half uurtje en omdat de bieten als het ware gaar stomen behouden ze ook hun mooie kleur. Bovendien smaken vers gekookte bieten zoveel lekkerder dan fabrieksmatig gekookte biet. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: 60 minuten

Lees meer
23 december 2015

Kaneelgranola

Echt lekker en echt gezond: een prachtig eet cadeautje voor gezondheidsfanaten: homemade granola. Je maakt het nog stijlvoller door een paar scheppen van de granola in een weckpotje te stoppen en er een handgeschreven label aan te hangen. Geef het recept erbij (of maak er een 'gedichtje' van) zodat de ontvanger het potje zelf kan blijven vullen.

Lees meer
22 december 2015

Knapperige kaneelkoeken

Filodeeg lijkt lastig om mee te werken maar is juist heel makkelijk in het gebruik. Je moet alleen even uitkijken dat het niet uitdroogt. Laat velletjes die je nog niet gebruikt daarom op elkaar liggen en dek ze af met een doek.

Lees meer