Paaslammetjes

Paaslammetjes

Deze schattige lammetjes zijn natuurlijk heel leuk om met Pasen te maken maar ook op de woensdagmiddag of voor een verjaardagspartijtje een groot succes. Doordat er weinig boter wordt gebruikt smaken deze lammetjes het lekkerst als je ze direct na het maken opeet. Bewaar je ze langer dan drogen ze wat uit.

Voor 12 stuks
Bereidingstijd: ca. 1 uur
Oventijd: ca. 20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 190 °C. Vul de muffinvorm met de papieren vormpjes. Wrijf het zelfrijzend bakmeel met een mespunt zout en de boter tot een kruimelig mengsel.
  2. Voeg de basterdsuiker, de citroenrasp en het sap, de yoghurt en het ei toe en spatel het door elkaar. Roer niet te lang. Stop met omscheppen als alles goed gemengd is. Verdeel het beslag over de holletjes in de muffinvorm en bak ze in ± 20 minuten lichtbruin en gaar. Neem ze uit het bakblik en laat ze helemaal afkoelen.
  3. Kneed het amandelspijs door elkaar en vorm er kopjes van. Druk in elk kopje 2 oogjes en tip er met een cocktailprikker een beetje gesmolten chocolade op. Druk er met een schone cocktailprikker een neusje in.
  4. Klop de boter met de poedersuiker, de limoenrasp en het sap tot een crème en bestrijk de afgekoelde muffins ermee. Zet de kopjes erop en druk ze goed vast. Knip de marshmallows in stukjes en druk ze in de botercrème.

Tips
• Elke marshmallow wordt in ± 16 stukje geknipt. Druk ze direct in de botercrème en laat stukjes niet op elkaar liggen ze plakken namelijk erg aan elkaar vast. De schaar moet tussentijds een paar keer afgewassen worden.
• Vervang de citroenrasp en het sap voor de rasp en het sap van een halve sinaasappel.

Paaslammetjes

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer