gehaktballetjes op een groene saus

gehaktballetjes op een groene saus

Behoorlijk wat ingrediënten, maar laat je niet afschrikken. Het recept is simpel en heerlijk. Het klopt dat je met veel olijfolie begint, maar uiteindelijk wordt het een perfecte ‘ondergrond’ voor de gehaktballetjes. Zorg dat je een stokbroodje in huis hebt, want deppen in deze saus is een must.

Bereidingswijze

  1. Week de snee brood in de melk.
  2. Maak eerst de saus. Verhit de olie in een pan, voeg wortel, ui, bleekselderij, zout en peper toe. Kook op middel laag vuur al roerend ca. 20 minuten tot de groenten zacht en enigszins gekarameliseerd zijn. Voeg nu de ansjovis en de tomatenpuree toe en kook deze ca. 5 minuten al roerend tot een mooie dieprode kleur ontstaat. Voeg bietenloof, wilde spinazie of kool toe en breng op smaak met zout en peper. Kook, zo af en toe omscheppend, tot de groente geslonken is.
  3. Meng in een grote kom het gehakt met de ricotta, Parmezaanse kaas, ei , citroenschil, pepervlokken, peterselie, venkelzaad, het uitgeknepen brood, zout en peper. Vermeng alles goed en rol er 12 balletjes van.
  4. Verhit in een pan 2 eetlepels olie en bak de helft van de balletjes op middel vuur in ca. 15 minuten gaar. Herhaal dit met de rest van de balletjes.
  5. Verwarm de saus nog even en verdeel over 4 diepe borden. Leg de gehaktballetjes erop en bestrooi met wat geraspte Parmezaanse kaas en verse oregano.

gehaktballetjes op een groene saus

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer