Tag: cranberry's

Nagerecht - 27 juni 2016

Huisgemaakte appeltaart met citroenroom

De geur van huisgemaakte appeltaart doet een huis verkopen. Appeltaart maken is een dankbaar en leuk klusje voor de zaterdagmiddag. Je kunt het deeg ook goed de dag ervoor maken. Appeltaart is dagen lekker, het deeg veranderd van knapperig naar wat zachter. Voor allebei valt iets te zeggen. Klop van 250 ml koude slagroom, 2 eetlepels fijne kristalsuiker en de rasp van 1 biologische citroensschil een lobbige slagroom serveer deze voor de liefhebbers bij een punt appeltaart.

Lees meer
Nagerecht - 25 april 2016

Cranberrykoekjes met Lime Curd

Lemon Curd zou je kunnen vertalen met Citroen Wrongel, maar curd klinkt absoluut aantrekkelijker. Vandaar misschien dat we in Nederland dit gerecht, oorspronkelijk uit Engeland, gewoon Lemon Curd blijven noemen. Lemon curd wordt met citroenen gemaakt. Ik heb ervoor gekozen om limoenen te gebruiken, net iets frisser. Heb je geen limoenen, het gerecht wordt op precies dezelfde manier gemaakt met citroenen. Als je een thermometer hebt, kun je bij het maken van dit recept de dikte beter in de gaten houden, maar als je oplet gaat het natuurlijk ook zonder. Als je de cranberrykoekjes hebt besmeerd, houd je genoeg lime curd over om of meer koekjes te bakken of de volgende dagen te gebruiken met brood, taart, cake, enzovoort. De curd kan je in de koelkast in een afsluitbare pot 1 week bewaren, de koekjes 3 dagen.

Lees meer
22 april 2016

Fromage frais met mango en beschuitcrumble

Je kunt de fromage frais met het fruit goed de dag ervoor klaar maken. Door de banaan zal de vruchtenkwark iets kunnen verkleuren. Wil je dit voorkomen voeg dan een beetje citroensap toe. Of heel verrassend een beetje limoensap. Ook de nootjes kun je de dag ervoor roosteren dan staat het vast klaar voor het ontbijt. Bewaar de afgekoelde nootjes in een schoon leeg jampotje. Als je gaat ontbijten is dit verrassende ontbijtgerechtje zo in elkaar gedraaid.

Lees meer
3 maart 2016

Zuurkool met cranberry’s en appel

Zuurkool is echt een van mijn favoriete wintergerechten. Ik wissel dan ook steeds met wat ik er aan toevoeg. Door er een handje cranberry’s aan toe te voegen krijg je een roze zuurkool. Afhankelijk of de kinderen mee eten voeg ik er bier of sinaasappelsap aan toe om te stoven. Tip; Koop je zuurkool op de markt. Zo uit het vat smaakt de zuurkool zoveel lekkerder!

Lees meer