Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Deze Noorse viskoekjes zijn lekker en makkelijk te maken. Leuk voor de lunch of voorgerecht. Wijnazijn en dille zorgen voor frisheid. Noorwegen en vis. Ze horen bij elkaar. De enorme kustlijn en de meren in Scandinavië zorgen voor veel vis. Zure haring en graved lax zijn wereldberoemd. Maar ja als je veel vis eet, heb je ook restjes en dan zijn viskoekjes een populair gerecht om te maken.
Lees meerVandaag gaan we samen met de kinderen kruidnootjes bakken. De kinderen zijn er al weken vol van, Sinterklaas is in aantocht! Om alvast in de stemming te komen bakken we een grote berg van deze lekkere kruidnootjes. Voorbereidingstijd: 20 minuten Wachttijd: 30 minuten Oventijd: 15 minuten
Lees meerIs knolselderij de lelijkste groente? Ik weet het niet, maar dat het niet de aantrekkelijkste is, weet ik wel. Maar... de smaak is positief. De bruingroenige ribbelige buitenkant en de kleurloze binnenkant roepen niet direct het gevoel op dat je bij mooie rode aardbeien of verse bospeen krijgt. Op de biologische boerderij bij ons in het dorp kocht ik het weekend knolselderij. Ik zocht een recept op onze site en was verbaasd over het aantal knolselderij-recepten die al op onze site staat. Een van die recepten was ‘gepofte’ knolselderij en dat leek me wel wat. Je ziet de buitenkant, die al lelijk is, in de oven nog lelijker worden. Maar als je hem na het lange ‘poffen’ proeft, is de smaak mooi puur. Heb je geen idee wat je van die grillige knol maakt? Hieronder staan een aantal van onze recepten. Veel plezier met deze onooglijke, maar pure groente. Er 'past' heel veel bij knolselderij. Enkele suggesties zijn: - Kruiden: salie, tijm rozemarijn , bladpeterselie, ras el hanout, kerrie en/of foelie - Sausjes met: mayonaise, yoghurt, kappertjes, walnotenolie, mierikswortel, gember, en/of mosterd - Zowel vis, wild, gevogelte, varkens- of rundvlees - Kaassoorten: roquefort, mascarpone of komijnekaas
Lees meerDeze appel-kaneelcake met pecannoten is een echte aanrader voor het herfstseizoen. De frisse ochtenden en kleurrijke bladeren markeren de komst van de herfst. Dit is het perfecte moment om binnen aan de slag te gaan met eigen baksels. Je kunt het recept eenvoudig aanpassen door pecannoten te vervangen door walnoten of hazelnoten, en appels door peren. Maar het belangrijkste zijn de , hoe lekkerder de appels, hoe lekkerder de cake. Serveer deze heerlijke cake bij koffie of thee, of als nagerecht met een dot slagroom of Griekse yoghurt. Vier de herfst met deze verrukkelijke traktatie!
Lees meerVoor deze kikkererwtenburger met ei en paprika gebruik ik kleine paprikaatjes. Heel geschikt daarvoor zijn de paprika’s die niet voldoen aan de hoge eisen die er tegenwoordig gesteld worden aan groenten en fruit en anders doorgedraaid zouden worden. Er zitten dan rare kronkels in of ze zijn net iets te groot of te klein. Deze paprikaatjes zijn een stuk goedkoper en net zo lekker als de gelijkmatig gevormde paprika’s die in het schap liggen dus ook nog eens fijn voor je portemonnee! Tip: Ik gebruikte mijn eigen eieren om spiegeleitjes van te bakken. Ik heb Chabo kippen, een krielras die vanzelfsprekend ook kleine eitjes leggen. Deze zijn natuurlijk een stuk kleiner dan eieren die je koopt bij de supermarkt. Maar vaak liggen er ook dozen met krieleieren in het schap.
Lees meerPlantaardig eten leuk en lekker maken dat gaat natuurlijk heel makkelijk met zoete gerechten. Veldbonenmeel is voor velen nog een onbekend product. De smaak van de cake is ook voller dan wanneer je een cake van tarwebloem maakt. Een cake niet om de vullen maar om te voeden. Gezond snoepen. De hippe metalen bakvorm nodigt uit om deze verrassende cake te proeven.
Lees meerDeze frisse ricotta-citroencake met cranberries kun je het hele jaar door eten. Tijdens de feestdagen maak je de cake extra feestelijk door van de cranberries een kerstster te maken. Het is een heerlijke smeuïge cake op de ontbijt of brunchtafel.
Lees meerDe perfecte biefstuk bakken compleet met zelfgebakken brood en boterjus, volgens het stappenplan van Wilco Berends, lid van de Chef's Irish Beef Club.
Lees meerDeze heerlijke rijke taart met paddenstoelen is perfect voor een dagje minder vlees. Een winterse salade van appel, winterpostelein en basilicum. De basilicum had ik nog staan, niet heel winters, wel een verrassende smaakmaker in de salade. Deze umamirijke taart is een alleskunner op het menu, lunch, borrelsnack, een tussendoortje of mee in je lunchtrommel, het kan allemaal. De taart is zowel koud als warm lekker.
Lees meerEen feestelijk en makkelijk gerecht. Magret De Canard (Tamme eendenborstfilets) wegen ca. 400 gram en dat is in een menu met meerdere gangen genoeg voor 2 personen.
Lees meerMet deze koffiefinanciers met noten en zoute karamel serveer je schattige kleine Franse cakejes voor bij de koffie of dessert. De noten heb ik geraapt in de Lelystadse bossen en het resultaat: 20 verrukkelijke ieniemienie gebakjes! Financiers zijn rechthoekig van vorm en danken hun naam aan de kleine goudstaven waarnaar ze vernoemd zijn. Ik gebruik een speciale financiervorm van silicone. Daar kun je ze heel eenvoudig uitwippen. Maar heb je die niet gebruik dan een mini muffinvorm. Voor 20 stuks Bereidingstijd: ± 30 minuten Oventijd: ± 10 minuten
Lees meerDit gerecht van sla, kruiden en radijsjes is, met wat knapperig stokbrood, niet alleen een verrassend lunchgerecht, maar ook een mooi begin van de avondmaaltijd. De dressing is aan de ruime kant, maar je kunt hem zeker 2 dagen bewaren. En dat is weer perfect voor de volgende dag over die tomaten die je vast nog wel in huis hebt. Door het blancheren van de citroenschijfjes haal je wat bitterheid weg, niet vergeten dus. O ja, gooi de blaadjes van het bosje radijs niet weg, maar maak er pesto van. Nelleke van Lindonk
Lees meer