Tag: garnalen

Fingerfood - 10 mei 2021

Bao buns met panko-garnalen, zeewiersalade en wasabimayo

Super lekkere gestoomde broodjes die je kant-en-klaar (diepvries) kunt kopen of zelf maken zoals in dit recept. Deze zijn belegd met gepaneerde panko-garnalen. Die kun je, voor je gemak ook zo kopen, maar zelfgemaakt zijn ze lekkerder omdat je er dan ook de gember erbij hebt. Ander beleg zoals gelakte gerookte paling met appelstroop en knapperige stukjes appel, sappig buikspek of een vega-variant van met panko gepaneerde plakken aubergine smaakt ook hartstikke goed.

Lees meer
Hoofdgerecht - 4 mei 2021

Asperges met Hollandse garnalen

Op onze kookclub konden we dit jaar niet terecht. Het bestuur bedacht, samen met onze leveranciers, elk seizoen een kookuitdaging. Via een drive-through naast de club kregen we steeds een pakket met ingrediënten aangereikt. Daarmee kon je aan de slag en, als je wilde, foto en recept naar een jury sturen. De resultaten werden dan weer gedeeld in een nieuwsbrief. Alle pakketten (met hele vissen, paddenstoelen, of mengsel voor paté) gingen steeds vergezeld van een heerlijke wijn. Een heel inspirerend idee en het hield je betrokken bij de club. De laatste uitdaging was met asperges en een doos met diverse soorten Cress. Dit zijn minigroenten met heel veel smaak (denk aan tuinkers voor het formaat). Deze Cressen zijn heel verschillend  en hebben ook een decoratieve waarde. Ze zijn te koop bij Horecagroothandels. Op de website van de kweker: kun je alle cressen en hun smaak bekijken onder: Collection. Ook staan er recepten. Cress is te bestellen, maar je moet het wel afhalen bij de kweker in het Westlandse Monster. Voor het volgende recept gebruikte ik salty fingers (zeer decoratief) te vervangen door zeekraal. En oyster leaves, die naar oesters smaken, te vervangen door lamsoor. Zeekraal en lamsoor zijn te koop in viswinkels en de supermarkt.

Lees meer
Hoofdgerecht - 23 februari 2021

Krokante inktvis, coquilles en garnalen

Gepaneerde vis, schelp- en schaaldieren vindt ik het lekkerst als je grof paneermeel gebruikt. Japanse Panko of zelf gedroogde broodkruimels (een uurtje in de oven op ca. 40°C). Aan het paneermeel voeg ik geraspte citroen of sinaasappelschil toe. Ik gebruik 3 vorken om de stukjes vis door bloem, het ei en het paneermeel te halen, zodat niet alles aan m’n vingers blijft kleven. Eigenlijk heel makkelijk en zo gedaan. Voor dit recept heb ik inktvisringen, coquilles en grote garnalen gebruikt, maar met andere vissoorten, groenten en bijvoorbeeld stukjes kip gaat het ook uitstekend. Hoofdgerecht voor 2 personen Voorbereidingstijd ca. 15 minuten, bereidingstijd ca. 10 minuten

Lees meer
Vis - 27 mei 2016

Grote garnalen met mango

Ik ben dol op ‘fish taco’s, zoals de Amerikanen ze noemen. Een warme wrap gevuld met een visgerecht. De variatie van serveren is zo verschillend, dat ik elke keer weer nieuwsgierig ben hoe mijn bestelling op tafel gebracht wordt. De ene keer krijg je twee kleine wraps met een zeer simpel, maar heerlijke stukje vis en wat saus, een andere keer krijg je een grote overvolle wrap met vis en groente. Als je in Amerika bent, bestel het en laat je verrassen. Tja, en toen had ik geen wraps in huis, maar wel quinoa en heb ik de wrap vervangen voor rode quinoa. Een perfect alternatief, dus de keus is aan jou of met quinoa of op een wrap. Bewaar in ieder geval wat van de quinoa om morgen door de andijviesla te mengen.

Lees meer
25 maart 2016

Gestoomde garnalen- en zalmballetjes met bimi en geroosterde sesamdressing

Visballetjes maak ik meestal als vulling in een oosters soepje, waarin ik ze dan laat garen. Net zoals in dit stoomgerecht gaat dat heel snel, ze zijn in een paar minuten klaar. Het is heel makkelijk om deze balletjes te maken - van allerlei soorten (duurzame) vis - en je kunt ze telkens anders kruiden. Met sambal en koriander, met kerrie en kokos, peper&zout en verse dille, kervel of bieslook, mosterd en peterselie… je kunt er echt alle kanten mee op. De sesamdressing die in dit recept over de balletjes en bimi gaat, is een variant op een Japanse sesamdressing die ik voor het eerst proefde toen ik te gast was op het schiereiland Izu (ten zuiden van Tokio). Zo lekker! Hoofdgerecht voor 4 personen Voorbereidingstijd ca. 20 minuten, bereiding ca. 10 minuten

Lees meer