Nagerecht

Rode bieten flensjes

Nagerecht

Rode bieten flensjes

Flensjes om iemand mee te verrassen en verwennen. Heel leuk om met de kinderen te maken en ….. zo krijgen ze ook nog meer groente binnen!

Bereidingswijze

  1. Pureer in de keukenmachine de biet, eieren, melk, olie met een snuf zout tot een gladde roze melk.
  2. Schenk het door een zeef in een kom, druk het laatste vocht uit de bieten. Zeef de bloem erboven en klop deze erdoor.
  3. Verhit een klein klontje boter in de boter in een crêpe pan of koekenpan. Schenk een klein beetje van het beslag in de pan.
  4. Draai het beslag over de bodem en schenk er overtollige beslag eruit. Bak tot het beslag op de bovenkant gestold is. Draai met een spatel om. Bak de onderkant iets korter.
  5. Leg het flensje op een bord. Bak op dezelfde manier met de rest van het beslag nog 7 flensjes.

Tip; flensjes kun je goed voorbereiden. Dek ze af met plasticfolie en bewaar op een koele plek.

Rode bieten flensjes

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer