Hoofdgerecht

Pizzadeeg met rozemarijn

Hoofdgerecht

Pizzadeeg met rozemarijn

Pizza’s maken is altijd een feest. Je kunt zelf je toppings bepalen. Iedereen kan zijn eigen pizza rollen. Na het bakken – wat niet lang duurt – snij je de pizza’s in stukken en deel je ze uit. En zo blijft er een stroom van pizzapunten voorbijkomen met verrassende combinaties. En heel belangrijk kinderen vinden het echt super om op deze manier met hun eigen eten bezig te zijn. Ze zijn echt aan het koken, bakken, rollen en bereiden. Zien direct resultaat en krijgen vele complimentjes! Hoe leuk kan het zijn.

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom. Kneed het deeg met de deeghaak ca. 5 min. Strooi een dun laagje bloem over het deeg. Dek het deeg af met plasticfolie. Laat het op een warme plaats staan zodat het kan rijzen. In de winter in de buurt van een kachel of in een warme doucheruimte. In de zomer achter het raam in het zonnetje werkt heel goed. Laat het deeg in ca. 1 – 2 uur rijzen. Als het deeg te hoog gerezen is en je bent er nog niet aan toe om het te verwerken, sla het dan terug met je hand en dek het opnieuw af. Je kunt het zelfs in de koelkast tot de volgende dag bewaren.
  2. Verwarm de oven voor op 250 °C. Deel het deeg in 12 kleine stukjes, rol ieder stukje op tot een klein bolletje. Leg het aan de zijkant op een plank of bord met een schone doek erover heen. Rol per keer een bolletje pizzadeeg dun uit. Leg de pizza’s op de bakplaat. Verdeel er nu 2 el tomatensaus overheen. En garneer met toppings naar keuze. Schuif de bakplaat op de bodem van de oven (haal alle rekken eruit) en bak in ca. 5 min. goudbruin en knapperig. Garneer met rucola en verse tuinkruiden.
  3. Tomatensaus: verhit 5 el olijfolie in een pan, fruit 3 tenen in plakjes gesneden knoflook goudbruin aan, voeg de 2 el oregano blaadjes toe. Voeg 2 blikjes tomatenblokjes toe. Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag en kook de saus ca. 20 min. op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Topping; zet schaaltjes klaar met rucola, geraspte kaas, stukjes worst, reepjes of plakjes salami, geplukte kruiden, bolletjes mini mozzarella of stukjes gescheurde mozzarella, potje kappertjes, reepjes ansjovis.

Tip: leg een schone baksteen op de bodem van de oven, bak hier de pizza’s op deze steen. De steen houdt de warmte vast. Hierdoor krijg je hele knapperige pizza’s.
Smaaktip: maak een bakje knoflook-olijfolie en strijk hiermee direct de rand van de pizza in als deze uit de oven komt.

Pizzadeeg met rozemarijn

Ingrediënten
  • extra nodig: keukenmachine met deeghaak of mixer met deeghaak of twee schone handen

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer