Tag: koekjes

Koek en taart - 5 maart 2020

Kletskoppen met gember

Deze koekjes hebben ruimte nodig op de bakplaat, ze lopen uit tijdens het bakken. Voorbereiding: 15 minuten + 1 uur rusten Bereiding: ca. 50 min. Voor 4 bakplaten Voor 25-30 stuks

Lees meer
Tussendoortje - 3 april 2017

Kokosmakronen

Zelf kokosmakronen maken is zo gepiept. Altijd handig om een restje eiwit of gemalen kokos te verwerken. En met een kleine ijstang kun je makkelijk en snel mooie gelijkmatige bolletjes krijgen.

Lees meer
Hoofdgerecht - 27 mei 2016

Hartige gierstkoekjes met zoete aardappel

Een paar jaar geleden ontdekte ik gierst. Een heerlijke 'vergeten' graansoort, althans voor mij was dat het geval. Ik ben het gaan waarderen en maak regelmatig deze hartige gierstkoekjes. Serveer er een sausje van yoghurt en gerookte paprika of een kerrie sausje van zelfgemaakte mayonaise bij en garneer de sausjes met wat bosui.

Lees meer
Nagerecht - 25 april 2016

Cranberrykoekjes met Lime Curd

Lemon Curd zou je kunnen vertalen met Citroen Wrongel, maar curd klinkt absoluut aantrekkelijker. Vandaar misschien dat we in Nederland dit gerecht, oorspronkelijk uit Engeland, gewoon Lemon Curd blijven noemen. Lemon curd wordt met citroenen gemaakt. Ik heb ervoor gekozen om limoenen te gebruiken, net iets frisser. Heb je geen limoenen, het gerecht wordt op precies dezelfde manier gemaakt met citroenen. Als je een thermometer hebt, kun je bij het maken van dit recept de dikte beter in de gaten houden, maar als je oplet gaat het natuurlijk ook zonder. Als je de cranberrykoekjes hebt besmeerd, houd je genoeg lime curd over om of meer koekjes te bakken of de volgende dagen te gebruiken met brood, taart, cake, enzovoort. De curd kan je in de koelkast in een afsluitbare pot 1 week bewaren, de koekjes 3 dagen.

Lees meer