Recepten

Hoofdgerecht – 26 februari 2016

Kippendijen met champignons

2 personen 2 flinke kippendijen met vel en bot ½ ui, in stukjes 1 grote knoflookteen, fijngehakt 300 gram champignons, in stukjes flinke scheut witte wijn 1 eetl. gehakte bieslook of bosui kilo (biologische) aardappelen voor morgen Leg de kippendijen met de vel kant naar beneden op een plank en maak naast het botje aan

Lees meer
26 februari 2016

Strata van croissants

Een van mijn favoriete gerechten uit de Amerikaanse keuken is de ‘breakfast strata’, een ovenschotel met als basis brood, eieren en kaas. Deze versie wordt gemaakt met croissants, die het geheel wat luchtiger maken dan met brood. Ideaal voor een brunch of als je ‘ontbijters’ krijgt. Het is zo lekker, dat je het ook om kunt draaien. Maak deze Strata voor meer dan 4 personen (simpel het aantal ingrediënten naar rato vermeerderen) en vraag of je volwassen kinderen, buren of vrienden gezellig komen brunchen.

Lees meer
22 februari 2016

Rode linzenpasta met gebakken oesterzwammen

Met de oesterzwammen die ik zelf in een growkit kweekte op koffiedik, maakte ik dit lekkere recept. De rode linzenpasta is puur en alleen gemaakt van rode linzen en een goed alternatief voor gewone pasta. Met als pluspunt dat linzen ook nog eens een goede eiwitleverancier zijn.

Lees meer
22 februari 2016

Macadamia mini muffins

VROLIJKGROENE VOORJAARSMUFFINS Voorjaarsvakantie … is gek genoeg de week bij uitstek om de sneeuw in te gaan. Voor de thuisblijver deze week het recept voor vrolijk groene voorjaarsmuffins. Om alvast in de stemming te komen of gewoon om dat gekwakkel van deze winter even te vergeten. Leuk om samen met de kinderen te maken en dan lekker te snacken. Dit recept en nog 175 andere verrassend gezonde recepten vind je in het boek LEKKER Havermout! Quinoa! en meer… Klik in de menubalk van deze site op onze boeken, daar vind je meer informatie over dit praktische kookboek.

Lees meer
12 februari 2016

Cavolo nerostamppot met geitenkaas en hazelnoten

Voor deze vegetarische stamppot gebruik ik Cavolo Nero en ongeschilde Roseval aardappelen. Je kunt eventueel ook gewone boerenkool gebruiken en de aardappels wel schillen. Gebruik dan 100 g aardappelen meer. Aan de lijn (zie weekmenu): Vervang de aardappelen in het recept door geschilde knolselderij, halveer de hoeveelheid hazelnoten (bevat zowel vet als koolhydraten). Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd ca. 30 minuten

Lees meer
12 februari 2016

Pepersteak uit de wok

Wokken gaat het best met kleine porties voor 1 of 2 personen. Omdat er dan niet al te veel rauwe ingrediënten ingaan blijft de wok goed heet zoals de bedoeling is bij deze kooktechniek. Dat is altijd belangrijk voor een goed resultaat, maar zeker ook bij dit biefstukrecept. Aan de lijn. (zie weekmenu): Geen aardappelpuree of andere koolhydraten erbij! Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd ca. 10 minuten + vlees 30 minuten op temperatuur laten komen

Lees meer
12 februari 2016

BBQ gamba’s en lente-ui met gembermarmelade

Het pellen van gamba’s na de bereiding is voor de liefhebbers extra lekker en letterlijk om je vingers bij af te likken. Maar dat is niet voor iedereen een feest. Om de gamba’s vanwege de lekkere smaak die de schaal bij het grillen afstaat toch ongepeld te kunnen grillen heb ik de schaal in dit recept wel alvast opengesneden, zodat het pellen zelfs met mes en vork kan lukken. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Lees meer
12 februari 2016

Gestoofde eendenbout met flageolet, bloedsinaasappel en geroosterde komijn

Flageolet zijn heerlijk fijne boontjes. Al zijn ze er maar zelden vers. Dat is jammer maar in Frankrijk koop ik ze vaak uit de diepvries, die zijn erg lekker en net als de verse snel gaar. Voor deze stoofschotel vind ik dat niet ideaal, omdat ze dan pas later kunnen worden toegevoegd en niet alle lekkere smaakjes kunnen opnemen die je krijgt als ze langzaam gaar stoven. Dus gebruik ik hier gedroogde flageolet. Die blijven ook lekker stevig. Stoven doe ik het liefst in de oven, vanwege de constante temperatuur en omdat je er niet hoeft bij te blijven. Maar op het laagste pitje op het fornuis kan ook. Weken en marineren 4 uur Voorbereidingstijd ca. 20 minuten Stoven ca. 2 uur

Lees meer
12 februari 2016

Vissoep met paling, zalm, mosselen, saffraan en zeekraal

Als ik voor mezelf kook of voor z’n tweeën zijn de hoeveelheden die je kunt kopen nog weleens lastig, zeker als je van voorverpakte producten in de supermarkt afhankelijk bent. Neem nou mosselen. Voor een handje in de soep (zoals in dit recept) of een eenpersoonsportie moet je echt bij de visman zijn. Maar als je toch zo’n bak met 1 of 2 kg moet kopen heb je wel erg veel over. In zo’n geval kook ik ze kort, haal ze uit de schelp en bak ze volgende dag op of bewaar ze in de diepvries. Maaltijdsoep voor 2 personen Bereidingstijd ca. 25 minuten

Lees meer
12 februari 2016

Nachos todos met chorizo, Jalapeno’s en avocado

Met je handen eten vind ik heerlijk! Als het gerecht het toelaat natuurlijk… Bij deze Mexicaanse Nachos todos is dat zeker het geval. Die kun je eigenlijk niet eens met mes en vork naar binnen krijgen. Veel te knapperig en het vliegt dan alle kanten op. We hebben dit vroeger met de kinderen veel gegeten, die waren er gek op. Maar ook voor (rijp)volwassenen is dit een lekkere ongecompliceerde maaltijd. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd ca. 20 min.

Lees meer
Nagerecht – 8 februari 2016

Crème brûlée met limoen en gember

4 personen groene schil van 1 limoen 1/2 el fijngehakte verse gember 1/2 vanillestokje, in de lengte opengesneden 150 ml melk 250 ml slagroom 5 eidooiers 6 el (riet)suiker 4 lage ovenvaste schaaltjes (125 ml) Breng de melk met de slagroom en de schil van de limoen, de fijngehakte gember en het vanillestokjes aan de

Lees meer
Hoofdgerecht – 2 februari 2016

Kipfilet uit de contactgrill met koriandercouscous

Kruidig, maar ook licht. De smaak van het gerecht hangt heel erg af van de ras el hanout die je gebruikt. Er zijn zoveel verschillende melanges, waardoor de smaak van hetzelfde gerecht zeer van elkaar kan verschillen.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer