Pittige paprika kip met stukjes worst

Pittige paprika kip met stukjes worst

Heel lang heb ik gedacht dat de kippendij een minder smaakvol stukje van de kip was, maar nadat Laura en Tineke van Laura’s Poelier in Amsterdam me duidelijk hadden gemaakt dat dit niet waar is, weet ik beter.
Nog twee opmerkingen bij dit recept. De hoeveelheid paprikapoeder klopt en… de smaak wordt nog beter als je het gerecht de volgende dag pas eet. Dan alleen even in de oven opwarmen.

Bereidingswijze

  1. Meng paprika en cayennepeper in een flinke kom door elkaar. Bestrooi de kippendijen met zout en haal ze daarna door het paprikamengsel.
  2. Verhit in een grote braadpan met deksel de olie op middel vuur. Leg de kip in de pan en schroei in ca. 5 minuten dicht aan een kant. Draai ze om en bak nu de andere kant 2 minuten. Haal de kip uit de pan en houd warm.
  3. Doe ui, knoflook en rode peper in de pan en bak in 5 minuten tot lichtbruin. Voeg de tomatenpasta toe en roer 1 minuut. Doe er nu de tomaten uit blik bij en de kippenbouillon en laat in 5 minuten de saus ongeveer een derde inkoken.
  4. Leg de kip weer terug in de pan, voeg de chorizo (in stukjes van 2,5 cm) toe en doe het deksel op de pan. Laat het geheel zachtjes ca. 25 minuten sudderen tot de kip gaar is. In principe is de saus nu ingedikt. Als dat niet het geval is, kun je de kip eruit halen en de saus nog even op middel vuur iets laten inkoken.
  5. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer er 2 eetlepels koriander door. Gebruik de rest voor garnering.

Pittige paprika kip met stukjes worst

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer