Zelfgemaakte friet met mayonaise

Zelfgemaakte friet met mayonaise

Zo leuk om een keer samen met je kinderen friet te maken. Een kilootje of wat is zo gepiept. En ze smaken echt veel lekkerder! Gebruik licht kruimige aardappels voor een heerlijk krokant frietje aan de buitenkant en ‘fluffy’ en zacht van binnen.

Bereidingswijze

  1. Verhit de friteuse op 140 °C. Snijd de aardappels met een scherp mes in dikke plakken van ½ cm dik. Snijd de plakken in dikke repen van ½ cm dik. Spoel onder koud stromend water het zetmeel van de frieten. Laat op een vergiet goed uitlekken. Droog de frieten met een schone theedoek goed droog.
  2. Bak kleine porties frieten ca. 3 min. voor op 140° C. Schud regelmatig aan het mandje zodat de temperatuur van de olie gelijkmatig blijft. Schud de olie goed van de frieten. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier, en laat ze afkoelen. Doe hetzelfde met de resterende frieten.
  3. Voor het afbakken van de friet, verhoog je de temperatuur van de friteuse naar 180-190 °C. Bak kleine porties friet in ca. 4 min. goudgeel en krokant. Schud na het bakken de olie goed van de frieten af. Schep in een kom om met fijn zeezout. Frituur hierna de resterende frieten. En serveer met een lekkere dot mayonaise.

Tip: stamp in de vijzel een knoflook teen fijn met wat zout en cayennepeper. Schep door de mayonaise voor een heerlijke aioli.

Zelfgemaakte friet met mayonaise

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer