Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Niet alleen een gezond en lekker ontbijt met je gezin, maar ook als je alleen of met z’n tweeën bent. Je kunt deze ‘havermoutschotel’ vijf dagen in de koelkast bewaren. Schep 's morgens een, twee of drie porties in kleine kommen en warm de havermout met een scheutje melk in de oven of magnetron op. Je kunt in plaats van 1 soort havermout ook een mengsel nemen van minder grove havervlokken (160 gram) en grove vlokken (40 gram).
Lees meerDie lange hete zomer is nu weer voorbij… ‘s Morgens begint de dag frisser, bladeren aan bomen beginnen bont te kleuren en af en toe valt er een fikse regenbui. Tijd om lekker binnen aan de slag te gaan met eigen baksels. Deze appel-kaneelcake met pecannoten is dan een echte aanrader. Natuurlijk kun je er ook een eigen draai aan geven. Maar het belangrijkste zijn de , hoe lekkerder de appels, hoe lekkerder de cake. kun je door walnoten of hazelnoten vervangen en appels door peren. Serveer de cake bij koffie of thee of met een flinke dot slagroom – of Griekse yoghurt – als nagerecht. Gewoon om de herfst te vieren…
Lees meerPaling bij rode wijn? Probeer de LingeRood Cuvée Signature maar eens bij deze Betuwse palingsandwich met een Japans accent. Dat is een wonderbaarlijke maar heel lekkere wijnspijs combinatie. Meer in de lijn der verwachtingen de LingeWit Cuvée Barrique 2017; LingeWit Blanc de Noir zijn in combinatie met deze sandwich ook niet te versmaden. Foto Willem Bouman
Lees meerDeze salade at ik in het Spaanse restaurant Jaleo in Las Vegas. Een frisse salade van mooie ingrediënten - waaronder de Spaanse Manchego kaas, is makkelijk te maken.
Lees meerHad zin om een gewone ordinaire cake in een langwerpige vorm te bakken. Een cake is zo gepiept en toch veel lekkerder, al is het maar omdat het zelfgebakken is. Samen met mijn dochter in de keuken aan de slag. Kon ze mooi helpen met de appelpartjes snijden en in de cake steken. Gezellig klusje samen op woensdagmiddag en daarna met zijn alle thee drinken.
Lees meerMet de James Grieve appels uit de tuin van mijn zus heb ik een lekkere appel crumble met kardemom als toetje gemaakt. Deze stevige zurige appel vind ik heerlijk om mee te bakken. Net als de Jona Gold, Granny Smith en de oude vertrouwde Goudrenet natuurlijk. Maar een iets zoetere Elstar of Alkmene (deze moet na de pluk snel op, maar is wel een heel lekkere appel) zijn ook uitstekend. Als ik deze zoetere appels gebruik voeg ik wel wat extra citroensap toe. Deze Engelse “apple crumble” is een van de lekkerste toetjes die ik ken. Al toetje, van mij mag het - net als zoveel andere Engelse baksels die ze daar als dessert eten - ook bij de koffie of de thee! Heerlijk met “Clotted Cream”. Deze dikke room is oorspronkelijk de room die aan de wand van melkbussen bleef hangen, vooral bekend uit Cornwall waar het bij scones met jam wordt gegeten. Mascarpone is er ook lekker bij of - en dat ook echt Engels – warme custard. 6-8 porties Bereidingstijd ca. 20 minuten + 25-35 minuten bakken
Lees meerDe geur van huisgemaakte appeltaart doet een huis verkopen. Appeltaart maken is een dankbaar en leuk klusje voor de zaterdagmiddag. Je kunt het deeg ook goed de dag ervoor maken. Appeltaart is dagen lekker, het deeg veranderd van knapperig naar wat zachter. Voor allebei valt iets te zeggen. Klop van 250 ml koude slagroom, 2 eetlepels fijne kristalsuiker en de rasp van 1 biologische citroensschil een lobbige slagroom serveer deze voor de liefhebbers bij een punt appeltaart.
Lees meerEen salade in de hoop op veel zonnige dagen en buiten eten.
Lees meerSimpeler kan het eigenlijk niet. Door quinoa te mengen met een sla soort, zorg je voor een goed proteïne gehalte en eindeloos veel mogelijkheden om te variëren. De kleur van de quinoa kun je aanpassen aan de rest van de ingrediënten. De appel en hazelnoten maken de salade compleet. Als je quinoa kookt voor een gerecht, maak altijd wat meer en gebruik dat in een ander gerecht. Eigenlijk is het enige nadeel van quinoa, dat je na het eten wel even in de spiegel moet kijken om te zien of er iets tussen je tanden zit.
Lees meerZuurkool is echt een van mijn favoriete wintergerechten. Ik wissel dan ook steeds met wat ik er aan toevoeg. Door er een handje cranberry’s aan toe te voegen krijg je een roze zuurkool. Afhankelijk of de kinderen mee eten voeg ik er bier of sinaasappelsap aan toe om te stoven. Tip; Koop je zuurkool op de markt. Zo uit het vat smaakt de zuurkool zoveel lekkerder!
Lees meer