Recepten

Hoofdgerecht – 13 januari 2016

Kabeljauw met pistachenootjes en limoen

Vorige zomer kookte ik met schoonzus Ria uit het boek: Back to Basics van sterrenkok Jacob Jan Boerma, fotografie Sacha de Boer. Gerechten met weinig ingrediënten en veel effect daar houdt Ria van. Inmiddels is er een nieuw boek van het tweetal: Less is More waarvan de recepten zijn getest door: Jose van Mil.

Lees meer
Hoofdgerecht – 13 januari 2016

Boerenkool met kikkererwten en gehaktballetjes

Een variatie op de bekende boerenkoolstamppot. Gehakt met kruiden erdoor koop ik graag in een Marokkaanse winkel. Lekker en makkelijk.

Lees meer
Hoofdgerecht – 13 januari 2016

Roti met tahoe en kousenband

Wonen in Den Haag heeft als voordeel dat buitenlandse of exotische ingrediënten makkelijk verkrijgbaar zijn. Gelukkig kan dat tegenwoordig vaak ook via internet.

Lees meer
Hoofdgerecht – 13 januari 2016

Courgette met paprika, chorizo en couscous

Mijn slager verkoopt dunne lange bakchorizo worstjes die een pittige smaak geven aan gerechten. U kunt ook merguez of andere worstjes gebruiken.

Lees meer
Hoofdgerecht – 13 januari 2016

Zuurkool ovenschotel

Ovenschotels kunnen goed voorbereid worden. De puree wordt mooi goudbruin van kleur als hij met wat ei bestreken wordt.

Lees meer
Hoofdgerecht – 13 januari 2016

Risotto met bietjes en zalm

Een snel te bereiden gerecht zodat we tijd hebben voor een lange strandwandeling.

Lees meer
13 januari 2016

Thaise kippensoep met kokos (Tom Kha Kai)

Deze soep kan als voorgerecht of als hoofdgerecht worden gegeten. Zet koriander, chilipeper, limoen en eventueel extra vulling op tafel zodat ieder zijn eigen soep op smaak brengt. Voorgerecht voor 6 personen Maaltijdsoep voor 2-3 personen

Lees meer
7 januari 2016

Gegrilde witlof met spekjesvinaigrette

Witlof is zo veelzijdig. Heerlijk uit de oven omwikkeld met ham en kaas in tomatensaus. Of als salade met appel, banaan en mandarijn voor de kinderen. Of in de lengte dun gesneden en kort gebakken met een beetje honing, om bij kip of eend te serveren. Vandaag gegrild met spekjes vinaigrette.

Lees meer
Hoofdgerecht – 7 januari 2016

Gestoofde boerenkool

Boerenkool is mijn favoriet in de winter. Het liefst eet ik iedere week wel een keer stamppot boerenkool. Ook pluk ik graag zelf de bladeren van de boerenkool struik. Deze gestoofde boerenkool is lekker als bijgerecht bij vlees of gevogelte. Je kunt de boerenkool ook pureren in de keukenmachine en door penne pasta heen schepen. Heerlijk met extra rode peper, ansjovis en royaal extra vierge olijfolie en Parmezaanse kaas.

Lees meer
Hoofdgerecht – 7 januari 2016

Gegrild Zeeuws spek met zuurkool en puree

Zeeuws spek kun je bij de slager kant en klaar kopen. Snijd het in dikke plakken en bak het krokant in de grillpan. Door dit spek te gebruiken in plaats van gewoon zuurkoolspek krijgt je zuurkoolschotel verrassende twist.

Lees meer
7 januari 2016

Prei met spek in tomatensaus

Kies voor dit gerecht mooie dunne preitjes uit. Een stoer bijgerecht dat je goed kunt serveren bij gegrilde zalm, varkensvlees of gevogelte.

Lees meer
Hoofdgerecht – 7 januari 2016

Erwtensoep met paardenworst

Heerlijk zo’n een kop soep op de zaterdagavond. ’s Morgens naar de naar de markt alle boodschappen ervoor doen. Starten met de voorbereidingen voor de soep. De hele dag ben je er mee bezig om een lekkere grote pan soep te maken. Serveer met roggebrood en katenspek. In Noord-Holland eten we graag paardenworst. Een mooi stuk biologisch en natuurlijk vlees zonder antibiotica!

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer