Recepten

6 januari 2016

Knolselderij-appelsalade op geroosterd noten zuurdesembrood

1/2 knolselderij, geschild Sap van halve citroen 1 grote rode appel, ongeschild 5 el mayonaise 1 zuurdesem notenbrood, gesneden 2 el olijfolie 2 el walnoten, geroosterd en fijn gehakt Snijd de knolselderij in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes (julienne). Meng in een kom de knolselderij met het citroensap en wat zout en peper.

Lees meer
6 januari 2016

Top recept rode kool

Rode kool maak ik altijd in voor twee dagen. De kool is altijd te groot. Voordeel je hebt nog een keer een makkelijke kook dag, je kunt het ook goed invriezen! En alle smaken kunnen goed intrekken waardoor het nog lekkerder van smaak wordt.

Lees meer
29 december 2015

Blauwe bessen mousse

Vrijdag is het markt in ons dorp en bij de groentekar van Kees koop ik wat er goed uitziet en in het seizoen is. Later ga ik dan wel uitvogelen wat ik ermee maak. En met een iets minder ongestructureerde week voor de boeg, gaat het inslaan van de verschillende groentes prima. Vandaag eet ik bij vrienden. Iedereen neemt een gerecht mee en mijn opdracht was: een dessert. Als ik ergens niet zo goed in ben, is het een dessert maken, maar deze lekkere luchtige Blauwe bessen mousse is makkelijk te maken en goed mee te nemen. Zoals elke zomer heb ik ruim blauwe bessen ingevroren, ideaal voor een mousse.

Lees meer
29 december 2015

Wraps met paddenstoelen

Donderdagavond heb ik altijd les, en dat houdt in dat er gekozen wordt voor een makkelijk te maken maaltijd. Simpel, maar lekker, is het op donderdag regelmatig. Vandaag wraps met paddenstoelen en een simpele salade van boontjes.

Lees meer
29 december 2015

Gegrilde tomaten

Vandaag heb ik een afspraak staan met Frank, de ontwerper van ons programmaboekje en eind van de dag moet ik in Tilburg zijn. Dat wordt dus even kijken hoe ik dat doe als ik laat thuiskom. Het wordt simpel gebakken kippendijen en gegrilde tomaten. Als hoofd ingrediënt gebruik ik altijd tomaten, gewone of trostomaten. Wat de rest van de groentes betreft, kijk ik wat er in de koelkast is. Dit keer was het venkel, ui en rode paprika. Je kunt deze ovenschotel ook maken met groentes als courgettes of broccoli.

Lees meer
29 december 2015

Zwartebonenburger

Hier in huis zijn we allemaal dol op hamburgers, vooral op de ongewone versies. Een van de favorieten is de zwartebonenburger. Ook omdat er gierst in zit. Dat had ik tot een jaar geleden nog nooit bewust gegeten. Maar haal een pak in huis, dan beloof ik dat je nog meer leuke gierst-recepten van me krijgt. Geef bij de zwartebonenburgers groene mayonaise en een coleslaw.

Lees meer
29 december 2015

Captain’s Breakfast

Samen ontbijten? Ja gezellig! Of het nu thuis in pyjama is of met vrienden die je uitnodigt voor een speciaal ‘havermout’ ontbijt. Een mooie manier om de dag te beginnen. En wil je er toch gepocheerd eitjes bij? Je kunt ze een dag van te voren maken en heel handig de volgende ochtend heel snel in kokend water leggen.

Lees meer
29 december 2015

Penne met paddenstoelen en eend

Heerlijk! Een beetje uitslapen en gezellig ontbijten en als hoofdmaaltijd dus de penne met paddenstoelen en eend. Wat dit gerecht extra lekker maakt zijn de penne, die ik na het koken een beetje knapperig bak.

Lees meer
29 december 2015

Caesar Salad

Omdat ik vanavond niet thuis ben, maak ik tussen de middag een Caesar Salad. Maak de salade met goede ingrediënten en houd het zo simpel mogelijk. Voor mij blijft het een van de lekkerste salades die er bestaat.

Lees meer
29 december 2015

Pittige boerenkoolsoep met havermoutkruimels

4 75 g havervlokken 400 g pastinaak, in stukjes 5 el olijfolie 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 el ras el hanout 600 g panklare boerenkool 100 g zachte geitenkaas, verkruimeld Doe de havervlokken in een kom en schenk er zoveel warm water bij dat de vlokken net onderstaan. Laat de havervlokken 30 minuten wellen en

Lees meer
Hoofdgerecht – 25 december 2015

Hachee met bospeen

Een grote pan hachee smaakt het best wanneer de wind door de bomen waait en het koud en guur is buiten. Perfect voor op pakjesavond. Maak het jezelf makkelijk en serveer de hachee in grote kommen met een stuk stokbrood erbij. Nog handiger: maak de hachee een dag of wat van tevoren, dan sta je op de avond zelf niet lang in de keuken. De hachee smaakt dan nog lekkerder ook.

Lees meer
24 december 2015

Geroosterde zoete aardappel

Soms doe je weleens een ontdekking wat smaak betreft en dat is met dit recept zeker het geval. Je kunt het als voorgerecht of bijgerecht serveren. Voor de lunch is het misschien wat veel werk, maar als je de aardappel de avond ervoor al geroosterd hebt, is het een kwestie van de aardappel even warm maken en een sausje en de salsa maken. En dat lukt ook vast. Serveer de plakken aardappel wel met de schil, dat staat leuker en je kunt de schil heel makkelijk verwijderen.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer