Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Scrambled eggs op gebakken brood. Goede scrambled eggs (roereieren) maken is een kunst. Ik heb ooit gelezen dat chefs in Frankrijk een sollicitant scrambled eggs en/of een omelet laten maken. Zo kijken ze of de sollicitant werkelijk kan koken. Dit gerecht is een van mijn favoriete ontbijten, dat ik beslist niet dagelijks moet eten omdat het behoorlijk zwaar is. Het resultaat is heerlijk: een combinatie van het knapperig vette van de boterhammetjes en de warme smaakvolle roereieren.
Lees meerAllspice, piment of Jamaicapeper, is een interessante specerij en heerlijk in uiensoep. De gedroogde onrijpe besjes van de pimentplant smaken namelijk naar meer. Je proeft er zowel kaneel, kruidnagel als nootmuskaat in terug. Het lijken een soort grote peperkorrels die je heel of gemalen in hartige en zoete gerechten kunt gebruikt. Allspice besjes geven hun smaak langzaam af. Ideaal voor stoofschotels, soepen etc. Ze zijn te hard om op te eten en kunnen ook gemalen toegevoegd worden. Dat is handig voor toetjes, cakes, compote, stamppotten etc. In dit recept gebruik ik piment om de soep te kruiden met de hele gedroogde besjes die ik eerst een beetje kneus. Hoe langer je ze laat trekken hoe meer smaak ze geven. Bereidingstijd ca. 15 minuten + 30 minuten trekken
Lees meerAspergesalade met walnootolie heb ik gemaakt van heel dun geschaafde rauwe asperges. Lekker knapperig van structuur en op smaak gebracht met intense walnootolie ( die van Augustin’s), verse kervel en een sinaasappel waarvan ik zowel wat geraspte schil als het verse sap heb gebruikt. Het sap kun je ook eerst een beetje inkoken op een hoog vuur, waardoor de smaak nog dieper wordt. Voor-lunch- of brunchgerecht voor 4 personen Bereidingstijd ca. 20 minuten
Lees meerfoto Willem Bouman Voor een “photo shoot” had ik van de week 5 hele roodbaarzen nodig. Prachtvissen.. en lekker! Aan het einde van de dag was er genoeg om het hele team er één mee naar huis te geven. Heerlijk en iedere vis groot genoeg voor een maaltje voor 4 personen. Als bereidingstip gaf ik ze onderstaand recept mee. Het is zo makkelijk: snel even vullen met wat kruiden en citrus, smaakmakers erover en dan 20-30 minuten in de voorverwarmde oven garen. Fotograaf Lynn van Woudenbergh wilde weten of het ook in een afgesloten bbq zoals de nieuwe Black Bastard van haar man kon. En ja hoor dat is juist extra lekker! Zowel in de oven als in de afgesloten barbecue garen is een ideale manier om de roodbaars en andere hele vissen te bereiden en zo de volle vissmaak optimaal tot z’n recht te laten komen. Zelf vind ik het lekker om deze roodbaars te combineren met haricots verts en rijst. Voorbereidingstijd 10 minuten + 20-30 minuten in de oven Hoofdgerecht voor ca. 4 personen
Lees meerHummus, humus, humous, hoummous of hoemoes.... hoe je het ook schrijft het is een heerlijke dip uit het midden-oosten. Een favoriet bij mensen die plantaardig eten. En ook tijdens het gourmetten fijn voor op een stukje stokbrood of gewoon bij een stukje gebakken vis of vlees.
Lees meerTip: je kunt ook ringen puntpaprika bakken met een kwarteleitje. Leuk voor de paasdagen.
Lees meerEen mooie luchtige aardappelgnocchi maak je door er een fijngemalen witcasino kruim aan toe te voegen in plaats van veel bloem. En maak met een aardappelpureeknijper een mooie fijne luchtige puree.
Lees meerDeze sterrenaardappels kun je op elk moment voor elk feest maken. Of gewoon op een door de weekse dag als de kinderen zich vervelen. De sterretjes kun je kort koken en een salade mee maken. Of serveren in een heldere bouillon.
Lees meerPlaattaarten zijn altijd lekker. En je kunt er zo lekker mee variëren. Om de taart iets voedzamer te maken heb ik er plakjes aardappel op gelegd. Je kunt ze makkelijk met zijn vieren eten als hoofdgerecht. Of snijdt de plaattaart in kleine stukjes en serveer bij de borrel als een snack.
Lees meerAardappels - Aardappels in zout korst maken is gewoon leuk om te doen op een zondagmiddag. De schil heb je nodig ter bescherming van de aardappels. Zo blijft de heerlijke smaak van de aardappel bewaart. Heerlijk met een zure kruidenroom of crème fraiche met mosterd. Eet er lekkere gegrilde worstjes en een salade bij.
Lees meerSpitskool - Bij ligt er vaak een halve spitskool in de koelkast. Die verwerk ik of in gebakken wokgroente of als salade. Altijd heerlijk met uitgebakken spekjes of mosterddressing. Deze keer met kruidendressing en geroosterde amandelen.
Lees meerSnijd de komkommer voor deze salade met een spiraal groente snijder. Echt een leuk klusje voor je kinderen om ze mee te laten helpen in de keuken.
Lees meer