Tortilla van aardappelschillen

Tortilla van aardappelschillen

Alles van een ingrediënt gebruiken, is een soort sport voor me geworden. Pesto maak ik al tijden van de blaadjes van radijs, en de soep die ik pasgeleden van groente-stelen maakte was een topper. Mijn experimenteren met aardappelschillen blijft een uitdaging. Deze tortilla was een van mijn eerste resultaten.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven tot 210 graden.
  2. Verhit in een gietijzeren koekenpan 3 eetlepels olijfolie.
  3. Voeg de ui, aardappelschillen en de gehakte bosui (bewaar 2 eetlepels voor garnering) toe en bak al scheppend op middel vuur ongeveer 10 minuten tot de schillen goudbruin zijn. Voeg de laatste minuten de gehakte knoflook toe.
  4. Klop ondertussen de eieren los met de gerookte paprika. Giet het eimengsel in de pan, bestrooi met zout en peper en bak op laag vuur al roerend 2 tot 3 minuten tot de eieren iets stollen.
  5. Zet de pan nu in de oven en bak de tortilla tot de eieren gestold zijn, 4 -5 minuten.
  6. Meng de mayonaise met de geperste knoflook, het citroensap en de rest van de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Schep de tortilla op een groot bord of laat hem in de pan, is wel zo leuk om te zien. Garneer met de rest van de bosui en serveer met de knoflook mayonaise.
  8. Een glas Pinot Grigio en een groene salade erbij, maken de maaltijd compleet.

Tortilla van aardappelschillen

  • Type bereiding: Oven
  • Voorbereidingstijd: 10min
  • Bereidingstijd: 20min
  • Aantal personen: 3 personen
Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer