Soep maken is altijd een heerlijke bezigheid. En omdat je gelijk iets meer maakt heb je ook nog ergens in de week erna een makkelijke dag zonder koken.
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een ruime soeppan. Voeg uien toe en bak even mee zonder te kleuren.
- Voeg spekblokjes toe en bak 5 min. mee. Roer de knolselderij, knoflook en kastanjes toe. Voeg de bouillon, bonen en rozemarijn toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en kook de soep ca. 25 min.
- Schep de helft van de soep uit de pan. Pureer de soep met staafmixer. Voeg de resterende soep er weer bij.
- Breng opnieuw aan de kook. Schep de soep in vier kommen. Bestrooi met eventueel met peterselie schenk nog extra vierge olijfolie over de soep.
Tip: kievietsbonen of wel borlottibonen worden in Italië gebruikt in deze soep.