Hoofdgerecht

Italiaanse bruine bonensoep met rozemarijn

Hoofdgerecht

Italiaanse bruine bonensoep met rozemarijn

Soep maken is altijd een heerlijke bezigheid. En omdat je gelijk iets meer maakt heb je ook nog ergens in de week erna een makkelijke dag zonder koken.

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een ruime soeppan. Voeg uien toe en bak even mee zonder te kleuren.
  2. Voeg spekblokjes toe en bak 5 min. mee. Roer de knolselderij, knoflook en kastanjes toe. Voeg de bouillon, bonen en rozemarijn toe. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en kook de soep ca. 25 min.
  4. Schep de helft van de soep uit de pan. Pureer de soep met staafmixer. Voeg de resterende soep er weer bij.
  5. Breng opnieuw aan de kook. Schep de soep in vier kommen. Bestrooi met eventueel met peterselie schenk nog extra vierge olijfolie over de soep.

Tip: kievietsbonen of wel borlottibonen worden in Italië gebruikt in deze soep.

Italiaanse bruine bonensoep met rozemarijn

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer