Zuurkool met cranberry’s en appel

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist    

maart 3, 2016

Zuurkool is echt een van mijn favoriete wintergerechten. Ik wissel dan ook steeds met wat ik er aan toevoeg. Door er een handje cranberry’s aan toe te voegen krijg je een roze zuurkool. Afhankelijk of de kinderen mee eten voeg ik er bier of sinaasappelsap aan toe om te stoven. Tip; Koop je zuurkool op de markt. Zo uit het vat smaakt de zuurkool zoveel lekkerder!

  • Voorbereiding: 15 min
  • Bereidingstijd: 45 min
  • Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 el boter

2 uien, schoongemaakt

1 zakje zuurkool

2 laurierblaadjes

4 el suiker of honing

150 g verse cranberry’s

300 ml sinaasappelsap of bier

2 appels, in partjes

Bereidingswijze

1Verhit de boter in een hapjespan, fruit de uien 5 min. zonder te kleuren aan.

2Voeg zuurkool, laurier en suiker toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep het door elkaar.

3Voeg de cranberry’s en sap toe. Leg de appelpartjes erboven op.

4Leg een deksel op de pan. Breng het aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de zuurkool ca. 45 min. Lekker met puree en rookworst.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.