Echte lekkere saucijzen van de slager daar is niets mis mee. Heerlijk voor een doordeweekse dag. Lekker klassiek met bloemkool en gekookte aardappels. En met een twist; geroosterde bloemkool met geroosterde Roseval aardappels.
Bereidingswijze
- Verhit de boter in een kleine braadpan met dikke bodem. Laat de boter uit bruisen. Braad de saucijzen op hoog vuur in de boter goudbruin. Draai na ca. 2 min. met een tang om. Zo prik je de worstjes niet stuk en blijven ze lekker sappig. Braad de andere kant goudbruin.
- Snijd de sjalotten in partjes roer ze door de boter en bak mee. Draai het vuur lager.
- Leg een deksel op de pan. Keer de saucijzen regelmatig. Braad de worstjes in ca. 12 min. goudbruin en gaar.
Tip: wil je de dag erna een makkelijke dag hebben. Braad dan extra worstjes, laat ze goed afkoelen. Snijd in dunne plakjes, besmeer broodjes met mosterd. Verdeel de plakjes worst erover en serveer met een pluk sla.