Super snel en makkelijk geroosterde groente uit de oven. Schil de wortels schuif ze in de oven en maak de drizzle. Ook heerlijk als snack bij een zaterdagmiddag borrel.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 215 °C. Snijd dikke wortels doormidden. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Schep met zout en peper en 2 el olie om. Verdeel ze gelijkmatig over de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de wortels in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
- Maak intussen de kruidenolie. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan ca. 5 min. Stamp de knoflook fijn met een beetje zout in de vijzel. Voeg de kruiden toe en stamp fijn. Voeg de pompoenpitten toe en stamp fijn. Voeg olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep een beetje kruidenolie over de wortels als ze uit de oven komen. Serveer de rest ernaast.
Tip; roer door de kruidenolie nog wat citroen of sinaasappel rasp voor extra verrassende smaak.