Maak zoveel mogelijk gebruiken van alle onderdelen van een ingrediënt. De blaadjes van radijs voor pesto en zoals in dit recept de schillen van bieten voor een pasta op het vlees.
Bereidingswijze
- Borstel de bietjes schoon en schil ze. Bewaar de geschilde bietjes voor een ander gerecht (soep, stamppot, carpaccio of salade). Pureer in het kleine bakje van de keukenmachine de schillen met 1,5 eetlepel zout en het karwij zaad tot een pasta.
- Leg het varkenshaasje in een ovenvaste schaal en wrijf het vlees ruim in met de bietenpasta. (de rest kun je makkelijk een paar dagen in de koelkast bewaren). Laat 30 minuten op kamertemperatuur staan.
- Verwarm de oven tot 200 graden. Bedruip het vlees met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper.
- Rooster het vlees 25 tot 30 minuten tot het vlees gaar is.
- Leg het vlees op een snijplank en laat 5 minuten rusten. Snijd het vlees dan in plakken en serveer.