Frisse pastinaaksalade met amandelen

Frisse pastinaaksalade met amandelen

Wij kregen op facebook de vraag of wij – uit de keuken van 8 – gerechten met pastinaak wilde schrijven. Die uitdaging zijn we gelijk aan gegaan met zijn alle. Inspireer ons met je vragen en wij gaan er mee aan de slag. En zie het resultaat een heerlijke pastinaaksalade.

Bereidingswijze

  1. Snijd de pastinaak in plakken van ½ cm dik. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de pastinaak in ca. 5 min. beet gaar. Giet het af en laat de pastinaak op een bord afkoelen.
  2. Klop intussen een dressing van het citroensap, olijfolie en peterselie. Breng op smaak met zout en pil bibber.
  3. Rooster de amandelen enkele minuten in een droge koekenpan. Hak ze grof. Schep de dressing door de pastinaak, strooi de amandelen erover en pluk de blaadjes van de basilicum erboven.
  4. Rasp er voor een extra frisse smaak nog wat citroenschil van een bij voorkeur biologische citroen.

Tip; in plaats van citroenrasp kun je ook een sinaasappelraspen.

Frisse pastinaaksalade met amandelen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer