Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Dit recept van mijn vriendin Ulrika Gustafsson is voor mij het ultieme zomergerecht. Iedere zomer verwen ik er mijn gasten en natuurlijk mijzelf mee. Het enige dat moeilijk is, is op tijd beginnen. De zalm heeft 48 uur nodig om te marineren, dus daar moet ik op tijd mee beginnen.
Lees meerVoor deze pesto verzamel ik de kruiden waarvan ik eigenlijk iets teveel heb in mijn kruidentuin. Nu zijn de boontjes nog maar kleine bloemetjes, maar als ze straks volgroeid zijn, maak ik dit of een vergelijkbaar gerecht met de boontjes uit mijn eigen tuin.
Lees meerDe peperige smaak van groene linzen doet het goed in salades, stoofgerechten en natuurlijk soepen. Maar ook linzen met gebakken uien en champignons als bijgerecht smaken verrukkelijk. Ik verwerk ze regelmatig in diverse gerechten. Dit gerecht van linzen met paprikaworst en verse geitenkaas serveer ik lauwwarm maar je kunt het ook goed koud eten. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: 25 minuten
Lees meerNog heel even kunnen we van witte asperges genieten, tot 24 juni, de dag van sint Jan worden ze gestoken, daarna laat men de planten met rust zodat ze weer kunnen opladen voor het volgend jaar. Wij eten asperges met vis graag met bruine boter (beurre noisette) met de smaak en geur van hazelnoten. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: 25 minuten
Lees meerIk mocht de AZUME keramische rijstkoker uitproberen en ben zo enthousiast over de smaak en de structuur van de zilvervliesrijst bereid in de AZUME dat ik er een heb besteld. Ik moet helaas nog even wachten, de kickstarter crowdfunding actie loopt nog slechts 3 dagen dagen. De biologische zilvervliesrijst die ik heb gebruikt voor dit recept moet normaal gesproken 45 minuten koken. In de AZUME wordt dat gereduceerd naar slechts 8 minuten. Dat spaart gas en is goed voor het milieu. Wil je meer weten over deze prachtige en handige keramische kookpot ga dan naar http://azume.kitchen/kickstarter/. Lunchgerecht voor 2 personen Weektijd: 30 minuten Bereidingstijd: 20 minuten
Lees meerMoestuinders kennen ze: de prachtige gele bloemen die aan de jonge courgettes zitten. Je kunt ze eten , net als andere bloemen zoals de artisjok, het viooltje of de Oost-Indische kers. Courgettebloemen worden soms door een deegje gehaald en gefrituurd gegeten. De bloemen kunnen ook gevuld worden, verwijder dan de stampers.
Lees meerPizza’s maken is altijd een feest. Je kunt zelf je toppings bepalen. Iedereen kan zijn eigen pizza rollen. Na het bakken - wat niet lang duurt - snij je de pizza’s in stukken en deel je ze uit. En zo blijft er een stroom van pizzapunten voorbijkomen met verrassende combinaties. En heel belangrijk kinderen vinden het echt super om op deze manier met hun eigen eten bezig te zijn. Ze zijn echt aan het koken, bakken, rollen en bereiden. Zien direct resultaat en krijgen vele complimentjes! Hoe leuk kan het zijn.
Lees meerDeze spinaziesoep staat in 20 minuten op tafel. Spinazie en vis was tot voor kort, volgens het Voedingcentrum, absoluut not done. Maar gelukkig hebben ze daar ontdekt, wat wij natuurlijk allang wisten, dat er niets mis is met vis in combinatie met nitraatrijke groenten. Dus deze zacht-romige spinaziesoep serveren we met mooie flinters kabeljauw. Een verrukkelijke combinatie!
Lees meerIk eet graag rauwkost, dat zullen jullie ongetwijfeld terug vinden in mijn recepten. In deze salade van gekookte granen en bloemkool verwerk ik rozijnen. Zo’n zoetje combineert goed met de noten en de smaak van ras el hanout. Maak er een kant en klare groenteburger bij dan heb je snel een lekkere maaltijd op tafel staan. Bereidingstijd: 20 minuten Hoofdgerecht voor 4 personen
Lees meerDit is echt een samengestelde maaltijdsalade. Veel mensen die in Frankrijk vakantie vieren nemen wel iets aan Franse lekkernijen mee naar huis. De groene Le Puy linzen zitten vaak in mijn mee-naar-huis-tas. En bij thuiskomst wil je er eigenlijk meteen iets mee maken. Deze salade is wat mij betreft een aanrader. Vooral omdat hij lauwwarm is.
Lees meerLaat je niet afleiden door de kooktijd en het aantal ingrediënten. Het is een simpele manier om kikkererwten eens anders klaar te maken. De geraspte sinaasappelschil als garnering geeft het gerecht net dat laatste beetje extra. Vergeet ook de yoghurt er niet bij te serveren, heerlijk. Een ideaal gerecht als iemand geen vlees wil eten. Dan kun je eventueel wat rucola op de kikkererwten leggen.
Lees meerVoor Paul, mijn man was het pas echt voorjaar als er weer raapstelen waren. Hij was er gek op! Zeker als ik er een stamppotje van maakte. De combinatie met knolselderij is heerlijk, die is ook minder zwaar, bevat minder koolhydraten dan aardappel en de smaak gaat heel goed samen met die van de raapsteeltjes. Ook de smaak van fenegriek in de geitenkaas is heel fijn in deze stamppot. Hoofdgerecht voor 4 personen Voorbereidingstijd ca. 5 minuten, bereidingstijd ca. 20 minuten
Lees meer