Hoofdgerecht

Linzen met paprikaworst en geitenkaas

Hoofdgerecht

Linzen met paprikaworst en geitenkaas

De peperige smaak van groene linzen doet het goed in salades, stoofgerechten en natuurlijk soepen. Maar ook linzen met gebakken uien en champignons als bijgerecht smaken verrukkelijk. Ik verwerk ze regelmatig in diverse gerechten. Dit gerecht van linzen met paprikaworst en verse geitenkaas serveer ik lauwwarm maar je kunt het ook goed koud eten.

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  1. Was de linzen en breng ze met de bouillon aan de kook. Kook de linzen in 20 minuten net gaar. Was intussen de bleekselderij, pluk de groene blaadjes eraf, snijd ze grof en bewaar ze voor de garnering. Snijd de stengels in dunne boogjes.
  2. Bak de plakjes worst in een droge koekenpan in ca. 3 minuten knapperig uit en schep ze uit de pan. Fruit de ui ca. 5 minuten in het bakvet. Voeg de knoflook en de paprika toe en bak ze ca. 5 minuten al omscheppend mee. Breng op smaak met peper.
  3. Giet de linzen zo nodig af en schep er de bleekselderij en peper naar smaak door. Verdeel de linzen over kommen of borden en schep het paprikamengsel erop. Pluk de kaas boven het gerecht in stukjes en verdeel de worst erover. Garneer met het bleekselderijblad.

Linzen met paprikaworst en geitenkaas

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer