Hoofdgerecht

Asperges met zeebaars en bruine boter

Hoofdgerecht

Asperges met zeebaars en bruine boter

Nog heel even kunnen we van witte asperges genieten, tot 24 juni, de dag van sint Jan worden ze gestoken, daarna laat men de planten met rust zodat ze weer kunnen opladen voor het volgend jaar. Wij eten asperges met vis graag met bruine boter (beurre noisette) met de smaak en geur van hazelnoten.

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges van het kopje naar beneden en snijd of breek het onderste stugge stukje (ca. 3 cm) eraf. Kook de asperges, afhankelijk van de dikte in water met zout naar smaak is ca. 15 minuten net gaar.
  2. Verhit de olijfolie in een passende koekenpan en bestrooi de witte zijde van de vis met versgemalen peper en een beetje zout naar smaak. Bak de vis eerst ca. 5 minuten op een hoog vuur op de huidzijde. Keer de vis met behulp van een spatel en bak de witte zijde, op een halfhoog vuur nog 2-3 minuten. Verwarm gelijktijdig de boter in een steelpannetje op een halfhoog vuur totdat de boter mooi bruin van kleur is en naar hazelnoten geurt. Let op dat de boter niet verbrandt! Serveer de vis met de asperges en de bruine boter. Lekker met gekookte aardappels.

Tip
Naarmate het seizoen vordert is de kooktijd van asperges langer. Controleer daarom de asperges vanaf het moment dat ze 10 minuten koken. Ook kun je de asperges 10 minuten koken en dan het vuur uitzetten. Laat de asperges in het kookwater staan totdat ze de gewenste gaarheid hebben. Dit kun je testen door een asperge met een vork uit het kookwater te lichten. De asperge moet licht doorbuigen. Valt hij slap naar beneden dan heb je de asperges te ver laten door garen.

Asperges met zeebaars en bruine boter

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer