Hoofdgerecht

Cruditée met artisjokken en walnoten-mosterdvinaigrette

Hoofdgerecht

Cruditée met artisjokken en walnoten-mosterdvinaigrette

Cruditée wordt in Frankrijk vaak als voorgerecht geserveerd. Soms als aangemaakte salade van fijngeraspte groenten of in grovere stukken met een lekker vinaigrette als dip met een gekookt eitje erbij. Ik vind het altijd een heerlijk begin van de maaltijd, maar mag het, zomers, ook graag als hoofgerecht eten. Lekker stokbrood en glaasje koele witte wijn erbij en knabbelen maar…

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd ca. 15 minuten + artisjok koken ca. 40 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren in ca. 8 minuten in kokend water gaar. Afspoelen met koud water en pellen.
  2. Hak de peterselie fijn en meng met de azijn, mosterd, suiker naar smaak, mayonaise en walnotenolie. Voeg naar smaak peper & zout toe.
  3. Snijd de groenten in reepjes. Kook de broccoli en eventueel ook de bloemkool heel even in kokend water en giet af (hoeft niet persé maar ik vind het lekkerder).
  4. Verdeel de artisjokken, groenten en eieren over 2 grote borden. Giet de vinaigrette in 2 schaaltjes. ® José van Mil

Voor één persoon of meer personen kun je het recept eenvoudig halveren of vermenigvuldigen.

Cruditée met artisjokken en walnoten-mosterdvinaigrette

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer