Hoofdgerecht

Pasta met tuinkruiden-amandel pesto en sperziebonen

Hoofdgerecht

Pasta met tuinkruiden-amandel pesto en sperziebonen

Voor deze pesto verzamel ik de kruiden waarvan ik eigenlijk iets teveel heb in mijn kruidentuin. Nu zijn de boontjes nog maar kleine bloemetjes, maar als ze straks volgroeid zijn, maak ik dit of een vergelijkbaar gerecht met de boontjes uit mijn eigen tuin.

Bereidingswijze

  1. Rasp de helft van de kaas op een fijne rasp.
  2. Pureer voor de pesto de tuinkruiden met de knoflook en de amandelen in een keukenmachine of wrijf alles in een vijzel fijn. Meng de geraspte kaas en voeg de olijfolie scheutje voor scheutje toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  3. Kook de sperziebonen 8-9 minuten in zeer ruim kokend water. Voeg de pasta toe en kook 2-3 minuten mee. Giet de pasta met bonen af en vang daarbij 100 ml kookvocht op.
  4. Doe de pasta en bonen terug in pan en schep het kookvocht en de pesto erdoor. Verdeel de pasta over vier borden en schaaf de resterende kaas met behulp van een dunschiller of kaasschaaf over de pasta.
  5. Lekker met een raddichiosalade.

Pasta met tuinkruiden-amandel pesto en sperziebonen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer