Tag: dille

Voorgerecht - 6 april 2021

Romige kool met garnalen

Dit is denk ik het makkelijkste voorgerecht dat ik ooit heb gemaakt. In 10 minuten is het klaar en de smaak is perfect. En dat met eenvoudige ingrediënten als kool, room, en garnalen. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen altijd kool in voorraad heeft, maar garnalen in de diepvries is eigenlijk een must, tenminste als je er van houdt. Zo makkelijk als er opeens vrienden voor de deur staan en het zo gezellig is dat je ze spontaan uitnodigt om te blijven eten. Wil je dit voorgerecht helemaal feestelijk afmaken, gebruik dan wat zalm- of forelkaviaar als garnering.

Lees meer
Hoofdgerecht - 1 juli 2016

Doperwtjessalade met gerookte schelvis en dille

Als we vroeger met de padvinderij gingen kamperen aten we altijd een keer “beton”: salade van doperwtjes en tonijn uit blik met mayonaise. Ik vond het heerlijk! Misschien wel omdat we thuis alleen maar vers en nooit iets uit blik kregen…. Met die salade in gedachte maar dan wel een heel stuk verfijnder en (eerlijk is eerlijk) ook veel lekkerder heb ik de doperwtjessalade gemaakt van verse doperwtjes (mag ook diepvries zijn) met gerookte schelvis, citroen en dille. De geraspte citroenschil vind ik er zelf echt heel erg lekker in! Hoofgerecht voor 4 personen Bereidingstijd ca. 25 minuten

Lees meer
Hoofdgerecht - 23 juni 2016

Saffraan gemarineerde zalm en venkelsalade

Dit recept van mijn vriendin Ulrika Gustafsson is voor mij het ultieme zomergerecht. Iedere zomer verwen ik er mijn gasten en natuurlijk mijzelf mee. Het enige dat moeilijk is, is op tijd beginnen. De zalm heeft 48 uur nodig om te marineren, dus daar moet ik op tijd mee beginnen.

Lees meer
27 mei 2016

Paddenstoelen carpaccio

Het ideale voorgerecht voor vegetariërs en niet vegetariërs, gewoon omdat het lekker is en simpel te maken. Gebruik verse kruiden die je in huis hebt, maak het jezelf niet al te moeilijk als je bijvoorbeeld alleen maar bieslook kunt gebruiken. Ook dat smaakt heerlijk.

Lees meer
Hoofdgerecht - 20 mei 2016

Zalm met venkel uit de oven

4 1 venkelknol 1/2 biologische sinaasappel 2 stukken verse zalm van 250-300 g (met of zonder vel) 2-3 el verse dille, fijngehakt 25 g roomboter, in dunne plakjes mandoline of groenteschaaf ovenschaal, ingevet Verwarm de oven op 175 °C. Snijd de stelen van de venkelknol en schaaf ze in dunne plakjes. Schaaf ook de venkelknol

Lees meer