Romige spinaziesoep met kabeljauw

Romige spinaziesoep met kabeljauw

Deze spinaziesoep staat in 20 minuten op tafel. Spinazie en vis was tot voor kort, volgens het Voedingcentrum, absoluut not done. Maar gelukkig hebben ze daar ontdekt, wat wij natuurlijk allang wisten, dat er niets mis is met vis in combinatie met nitraatrijke groenten. Dus deze zacht-romige spinaziesoep serveren we met mooie flinters kabeljauw. Een verrukkelijke combinatie!

Bereidingswijze

  1. Laat de spinazie goed uitlekken. Verhit ½ eetlepel van de olie in een pan en fruit de ui met de knoflook 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de aardappelstukjes toe en bak ze 3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en laat de aardappel in ca. 10 minuten gaar koken.
  2. Verhit intussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de met peper en zout bestrooide vis aan beide kanten lichtbruin en gaar. Neem hem uit de pan en verdeel de vis voorzichtig in lamellen.
  3. Voeg de spinazie aan de soep toe. Kook de soep nog 3 minuten op een hoog vuur. Pureer de soep in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de slagroom toe en breng de soep al roerend aan de kook. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de soep over 2 borden of kommen, verdeel de vis erover en garneer met de erwtensprouts of bieslooksprieten.

Tip
Erwtensprouts zijn de jonge toppen van erwten of peulenplantjes. Heb je een moestuin en zijn de erwten en peulen al gezaaid dan kun je rustig een paar topjes knippen om de soep mee te garneren. De planten groeien gewoon verder. 

Romige spinaziesoep met kabeljauw

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer