Zilvervliesrijstsalade met groente en zalm

Zilvervliesrijstsalade met groente en zalm

Ik mocht de AZUME keramische rijstkoker uitproberen en ben zo enthousiast over de smaak en de structuur van de zilvervliesrijst bereid in de AZUME dat ik er een heb besteld. Ik moet helaas nog even wachten, de kickstarter crowdfunding actie loopt nog slechts 3 dagen dagen. De biologische zilvervliesrijst die ik heb gebruikt voor dit recept moet normaal gesproken 45 minuten koken. In de AZUME wordt dat gereduceerd naar slechts 8 minuten. Dat spaart gas en is goed voor het milieu. Wil je meer weten over deze prachtige en handige keramische kookpot ga dan naar http://azume.kitchen/kickstarter/.

Lunchgerecht voor 2 personen
Weektijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  1. Was de rijst totdat het water helder is. Doe de rijst met 2 cups water in de AZUME rijstkoker en laat de rijst 30 minuten voorweken. Breng de rijst op een kleine pit, met hoog vuur aan de kook. Temper het vuur zodra het water kookt en kook de rijst met de deksel op de rijstkoker 8 minuten op de laagste stand. Zet het vuur uit en laat de rijst 12 minuten nastomen.
  2. Pel en snijd intussen de uitjes of de sjalot in halve boogjes. Was en snijd de bleekselderijstengels in dunne boogjes. Was en halveer de tomaatjes.
  3. Schep de helft van de bleekselderij door de rijst en verdeel de rijst over 2 borden of kommen en laat hem iets afkoelen. Druppel de olijfolie erover. Verdeel de rest van de bleekselderij, de tomaatjes, de zalm, de ui en de kappertjes erover. Bestrooi met peper en zout naar smaak en de bieslook.

Tip
Geen AZUME keramische rijstkoker? Je kunt de rijst natuurlijk ook gewoon in de pan koken, het koken van de rijst duurt dan ca. 45 minuten.

Zilvervliesrijstsalade met groente en zalm

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer