Hoofdgerecht

Gestoomde courgettebloem met vis

Hoofdgerecht

Gestoomde courgettebloem met vis

Moestuinders kennen ze: de prachtige gele bloemen die aan de jonge courgettes zitten. Je kunt ze eten , net als andere bloemen zoals de artisjok, het viooltje of de Oost-Indische kers. Courgettebloemen worden soms door een deegje gehaald en gefrituurd gegeten. De bloemen kunnen ook gevuld worden, verwijder dan de stampers.

Bereidingswijze

  1. Open de bloemen en verwijder de stampers. Pureerde vis met het ei en voeg in een straaltje de slagroom toe. Breng de puree met zout en peper op smaak. Schep de vis in een spuitzak en leg tot gebruik in de koelkast.
  2. Maak de peultjes schoon. Breng de visfond met de saffraan en de wijn in een sauspan aan de kook en laat 10 minuten trekken. Voeg crème fraîche toe. Roer maizena met water glad en bind de saus. Voeg zout en peper toe.
  3. Breng een stoompan met water aan de kook. Bestrijk het stoomgedeelte dun met olie.
  4. Vul de bloemen met de vispuree en vouw de punten van de bloemen eromheen. Stoom de bloemen in de stoompan tot de vis stevig is in 15 – 20 minuten.
  5. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de peultjes in 3-5 min. beetgaar. Roerbak de spinazie in wat olijfolie en laat uitlekken in een vergiet. Breng alles op smaak. Halveer de tomaatjes.
  6. Leg in het midden van de borden een bergje spinazie. Verdeel hier wat ravioli over met wat saus, wat peultjes, kerstomaatjes en bekroon met de courgettebloem.

Tip: Serveer de courgettebloemen met Hollandaisesaus.

Gestoomde courgettebloem met vis

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer