Fingerfood

Vega sushi met avocado

Fingerfood

Vega sushi met avocado

Sushi maken is altijd leuk om samen te doen met de kinderen. Ze vinden het over het algemeen ook heel lekker om te eten. Een makkelijk manier om een vullende snack aan te bieden als ze uit school komen. Of mee te geven in de lunchbox. Haal sushi altijd 30 minuten van te voren uit de koelkast zodat de rijst op temperatuur kan komen en meer smaak heeft.

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

  1. Was de rijst in een kom met koud water, spoel de rijst ca. 4 keer tot het water helder is. Zet de rijst in een kom met water weg en laat het 25 minuten tot ca. 2 uur wellen. Giet de rijst af en laat het goed uitlekken.
  2. Breng de rijst met 400 ml water en een beetje zout met een deksel op de pan, op hoge warmtebron aan de kook. Draai de warmtebron laag, haal de deksel niet van de pan! en kook de sushirijst in 15 minuten gaar.
  3. Verwarm in tussentijd de suiker, rijstazijn en mirin in een steelpan op een lage warmtebron zodat de suiker oplost.
  4. Draai na 15 minuten de warmtebron uit. Laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 minuten na stomen. Schep de rijst in een kom, roer het rijstazijnmengsel beetje bij beetje door de rijst. Verwerk de sushirijst lauwwarm.
  5. Leg een norivel op een plank, met de glimmende kant naar beneden. Verdeel een dunne laag sushirijst over de nori, laat de laatste 5 cm. vrij. Bestrijk met een dun laagje mayonaise, snijd de avocado in reepjes en verdeel over de lengte.
  6. Verdeel een dun rijtje wortelreepjes. Rol de norivellen op. Bestrijk het laatste lege stukje norivel met een beetje water.
  7. Doe hetzelfde met de overige norivellen. Bewaar in de koelkast tot gebruik. Snijd de norivellen in stukjes van 2 centimeter dik, serveer met sojasaus.

Tip: voeg eventueel combu of kelp toe tijdens het koken van de rijst voor een ziltige smaak.

Vega sushi met avocado

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer