Fingerfood

Tamagoyaki met zeewier

Fingerfood

Tamagoyaki met zeewier

De tamagoyaki, doorgaans ook tamago genoemd, is een Japanse opgerolde omelet. Je kunt ‘m behalve als ontbijt ook herkennen als topping op je sushi. Daar zie je ‘m vaak omwikkeld met zeewier. Lekker met Japanse spinazie met sesamdressing.

 

 

 

 

Bereidingswijze

  1. Breek de eieren boven een kom. Voeg 2 eetlepels water plus alle overige ingredienten toe, behalve de olie. Klop met een garde goed door elkaar.
  2. Verhit een beetje olie in een, bij voorkeur Japanse vierkante, koekenpan. Of gebruik een kleine ronde pan met een antiaanbaklaag.
    Tamago pan
  3. Schenk ¼ van het eimengsel in de pan. Verdeel gelijkmatig over de bodem van de pan. Door de pan heen en weer te zwenken. Bak tot de onderkant gestold is en de bovenkant nog niet helemaal gaar. Vouw de zijkanten naar binnen. Rol de omelet met een spatel op. Schuif naar het einde van de pan.
  4. Vet de pan opnieuw in met olie, schenk omelet mengsel erin. Til de omelet rol op, zodat hieronder ook omelet mengsel kan komen. Bak en vouw op dezelfde wijze. Rol de omelet verder op. Doe dit nog twee keer. En bak zonder te kleuren.
  5. Schep de omelet rol uit de pan op een stukje keukenpapier, rol het op en laat het een paar minuten liggen. Snijd de zijkanten recht af. Snijd in 3 cm. grote stukjes. Draai een kwartslag en leg met de open kant omhoog.
  6. Serveer de omelet koud of warm, bestrooi met sesamzaadjes.

Lekker met fijngesneden bosuitjes. Of serveer met sushirijst. Lees ook de blog van Nelleke over het Japanse verrassingsmenu.

Tamagoyaki met zeewier

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer