Udon met op de huid gebakken zalm

Udon met op de huid gebakken zalm

Voor mij horen roerbakgerechten tot de snelle keuken. Ik heb, door mijn liefde voor de Chinese keuken, veel basisingrediënten in huis. Chuka wakame is een van mijn favorieten. Ik houd van de smaak en textuur en deze japanse zeewiersalade met een Chinese smaak geeft vaak net een beetje extra kleur aan een gerecht.

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de udon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel met koud water en laat goed uitlekken. Verhit 1 el arachideolie in een wok en roerbak de prei al omscheppend 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 2 minuten mee.
  2. Verhit gelijktijdig de rest van de arachideolie in een koekenpan en bak de met peper en weinig zout bestrooide zalm 4 minuten op de huidzijde. Keer voorzichtig met een spatel en bak de andere kant nog 2-3 minuten.
  3. Schep de udon door de prei en voeg de yuzu, de vissaus en de sesamolie toe. Warm alles goed door. Verdeel de udon over kommen en leg de zalm er met de huidzijde naar boven op. Garneer met de chuku wakame, de koriander en het sesamzaad.

Udon zijn zachte Japanse noedels gemaakt van tarwebloem, water en zout. Het deeg wordt in repen gesneden, daardoor heeft udon een afgeplatte vorm. Kook ze in water zonder zout. Lekker in soepen, salades en roerbakgerechten.

Chuka wakame is een Japanse zeewiersalade gemaakt van de stengels van het wakame zeewier. De salade is knapperig, heeft een zilte smaak en is aangemaakt met onder andere sesamolie, sesamzaad, soja en rode peper en wordt vaak diepgevroren verkocht. Lekker als bijgerecht bij Aziatische gerechten en in combinatie met vis, schelp en schaaldieren of sushi. Ik laat het bakje iets ontdooien en verdeel het dan in kleinere porties die weer invries. Zo heb ik altijd wat op voorraad.

Udon met op de huid gebakken zalm

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer