Hoofdgerecht

Poké bowl met groenten

Hoofdgerecht

Poké bowl met groenten

De feestdagen komen er weer aan. Ieder vult dat voor zichzelf of samen met familie en vrienden in. Wij van de uitdekeukenvan8 kunnen ons zo voorstellen dat er ergens deze maand een lekkere Netflix serie wordt op gestart. Daar hebben wij dan een hippe allemansvriend bij bedacht. Lekker makkelijk op de bank, licht en gezond. Meer inspiratie vind je hier in dit boek.

Bereidingswijze

  1. Was de rijst goed in een kom met koud water, spoel de rijst tot het water helder is. Giet het water af doe de rijst in een pan. Voeg 400 ml water toe en een beetje zout, leg een deksel op de pan, breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag, haal de deksel niet van de pan! Draai na 15 minuten het vuur uit, laat de deksel op de pan en stoom de rijst nog 15 na.
  2. Verwarm in tussentijd de suiker, rijstazijn en mirin in een steelpan op een lage warmtebron. Schep de rijst in een kom, roer het rijstazijnmengsel beetje bij beetje door de rijst. Verwerk de sushirijst lauwwarm. Breng de rijst op smaak met furikake en reepjes nori.
  3. Verdeel de rijst over 4 diepe kommen, schep de wakamé erop, leg de radijsjes, bloemkoolroosjes, tomaatjes, spitskool, wortel, komkommer en alfalfa ernaast. Bestrooi met de resterende furikake en bosuitjes. Serveer met wasabi mayonaise.

Tip: voor een ziltige smaak voeg je een stukje combu of kelp (4×6 cm) toe tijdens het koken van de rijst.

Ook lekker met tip: serveer met romige plakjes avocado en stevige sharonfruit in plakjes. Of lees hier over paarse bloemkool in je poké bowl.

Samen poké tip: zet alles klaar in kommetjes. Maak de rijst, verdeel de rijst in kommen en laat ieder zijn eigen poké bowl samenstellen.

 

Poké bowl met groenten

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer