Poké Bowl
Poké Bowl

Poké bowl met groenten

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist  , , ,     

december 4, 2019

De feestdagen komen er weer aan. Ieder vult dat voor zichzelf of samen met familie en vrienden in. Wij van de uitdekeukenvan8 kunnen ons zo voorstellen dat er ergens deze maand een lekkere Netflix serie wordt op gestart. Daar hebben wij dan een hippe allemansvriend bij bedacht. Lekker makkelijk op de bank, licht en gezond. Meer inspiratie vind je hier in dit boek.

  • Voorbereiding: 30 min
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 gram sushirijst

2 eetlepels fijne kristalsuiker

5 eetlepels rijstazijn

2 eetlepels mirin

3 eetlepels furikake

1 velletje nori, in dunne reepjes geknipt

100 gram wakamé - zeewiersalade

16 kleine radijsjes met jonge blaadjes, gewassen

4 (paarse) bloemkoolroosjes, klein gesneden

100 gram kerstomaatjes, gehalveerd

100 gram (paarse) spitskool, fijngesneden

4 bospenen, geschild en met dunschiller geschaafd

1 komkommer, in kleine stukjes4 bosuitjes, fijngesneden

50 gram alfalfa

8 eetlepels Japanese style wasabimayonaise

Bereidingswijze

1Was de rijst goed in een kom met koud water, spoel de rijst tot het water helder is. Giet het water af doe de rijst in een pan. Voeg 400 ml water toe en een beetje zout, leg een deksel op de pan, breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag, haal de deksel niet van de pan! Draai na 15 minuten het vuur uit, laat de deksel op de pan en stoom de rijst nog 15 na.

2Verwarm in tussentijd de suiker, rijstazijn en mirin in een steelpan op een lage warmtebron. Schep de rijst in een kom, roer het rijstazijnmengsel beetje bij beetje door de rijst. Verwerk de sushirijst lauwwarm. Breng de rijst op smaak met furikake en reepjes nori.

3Verdeel de rijst over 4 diepe kommen, schep de wakamé erop, leg de radijsjes, bloemkoolroosjes, tomaatjes, spitskool, wortel, komkommer en alfalfa ernaast. Bestrooi met de resterende furikake en bosuitjes. Serveer met wasabi mayonaise.

Tip: voor een ziltige smaak voeg je een stukje combu of kelp (4x6 cm) toe tijdens het koken van de rijst.

Ook lekker met tip: serveer met romige plakjes avocado en stevige sharonfruit in plakjes. Of lees hier over paarse bloemkool in je poké bowl.

Samen poké tip: zet alles klaar in kommetjes. Maak de rijst, verdeel de rijst in kommen en laat ieder zijn eigen poké bowl samenstellen.

 

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.